X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Άμεση εκκένωση του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος», λόγω κλίσης 7 μοιρών- Βίντεο

Άμεση εκκένωση διέταξαν οι αρμόδιοι για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», στο οποίο καίει για τρίτη μέρα η φωτιά στο γκαράζ και έχει πάρει μεγάλη κλίση 7 μοιρών λόγω μετακίνησης υδάτων από την πυρόσβεση, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες στου γκαράζ του πλοίου.

Η εντολή δόθηκε από τα μεγάφωνα, καθώς μέσα βρίσκονταν πυροσβέστες και ηλεκτρολόγοι, εκτελώντας εργασίες. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, λόγω της ξυλείας που υπάρχει και είναι δύσκολη η πλήρης κατάσβεση της φωτιάς. Για την εκτόνωση της, οι πυροσβέστες άνοιξαν και νέα τρύπα στο πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φωτιά στο πλοίο έχει περιοριστεί αρκετά, ενώ ο καπνός είναι αισθητά λιγότερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Η μετακίνηση των υδάτων προκλήθηκε από ξεφόρτωμα οχημάτων στην προβλήτα της Ακτής Ξαβερίου και αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες απάντλησης και αδειάσματος των υδάτων προκειμένου το πλοίο να επανέλθει σε ευθυγράμμιση.

Γύρω από το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» υπάρχουν ρυμουλκά που συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών και έχει δημιουργηθεί αντιρυπαντική ζώνη, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ρύπανση της θάλασσας.

Υπενθυμίζεται, ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του «Ελ. Βενιζέλος» από Πειραιά για Χανιά, και ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω, μεταξύ Υδρας και νήσου Αγίου Γεωργίου.

Σχετικά Άρθρα: