X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Έφθασαν στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί- Ελεύθεροι!! – Φώτος – Βίντεο

Μετά από 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη και απόφαση απελευθέρωσης από το τουρκικό δικαστήριο, επέστρεψαν στην Ελλάδα ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης.


Μεταφέρθησαν με αεροσκάφος που προσγειώθηκε στις 3:19 τα ξημερώματα σήμερα Δεκαπενταύγουστο την γιορτή της Παναγίας στη Θεσσαλονίκη. Εκεί τους περίμεναν για να τους υποδεχθούν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και οι γονείς τους. Οι δύο στρατιωτικοί, θα μεταφερθούν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, ώστε να προβούν για προληπτικούς λόγους σε εξετάσεις.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ανάρτησε την πρώτη φωτογραφία που ήταν μέσα στο αεροπλάνο, του Άγγελου Μητρετώδη και ατου Δημήτρη Κούκλατζη στο προσωπικό του Twitter, με το σχόλιο, Επιτέλους ελεύθεροι. Η πρώτη φράση που είπε ο Άγγελος Μητρετώδης μετά την συνάντηση με τους επισήμους ήταν: «Ευχαριστούμε όλους»!




Χθες Τρίτη, το τουρκικό δικαστήριο εξετάζοντας με νέο δικαστή το αίτημα και αφού επανέλαβαν για μία ακόμη φορά ότι πέρασαν τα σύνορα στην Τουρκία κατά λάθος, τους αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι. Θα επαναδικασθούν με παρουσία των δικηγόρων τους χωρίς να είναι απαραίτητο να παραστούν και οι ίδιοι. Επετράπη η επιστροφή τους στην Ελλάδα, λόγω του ότι η απόφαση δεν προέβλεπε περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει διαβεβαίωση από τον διπλωματικό σύμβουλο του Ερντογάν προς τον Έλληνα ομόλογο του, ότι αν επιβληθεί ποινή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης έμειναν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 15 Αυγούστου 2018 06:56

Σχετικά Άρθρα: