X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αγρίνιο: Εξάρθρωση σπείρας που πουλούσε ναρκωτικά και σε σχολεία

Ακόμα και σε σχολικές μονάδες, πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες ναρκωτικών μέλη σπείρας που εξάρθρωσε η αστυνομία στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Συνελήφθησαν τρία από τα αρχηγικά μέλη, ενώ το τέταρτο μέλος βρίσκεται ήδη προφυλακισμένο σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.

Η εγκληματική οργάνωση διακίνησε σε λιγότερο από ένα χρόνο περισσότερα από ένα κιλό κοκαΐνη και πενήντα κιλά κάνναβης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος μεγαλύτερο των (500.000) ευρώ.

Η εγκληματική οργάνωση απαρτιζόταν συνολικά από είκοσι οκτώ μέλη, όλοι άνδρες (είκοσι επτά ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), ενώ στις έρευνες για την εξάρθρωση της, συνέδραμαν και οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Σχετικά με τους τέσσερις αρχηγούς, πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άνδρες, δυο από τους οποίους είναι αδέρφια, ηλικίας 29, 27, 27 και 23 ετών, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει την εγκληματική οργάνωση και συντόνιζαν αδιάλειπτα την διακίνηση των ναρκωτικών.

Επισημαίνεται ότι, η εγκληματική οργάνωση διακινούσε ναρκωτικά σε τουλάχιστον εκατό χρήστες της περιοχής, ενώ από τα αρχηγικά στελέχη, είχαν στρατολογηθεί και τρεις ανήλικοι, δυο από τους οποίους έχουν συλληφθεί, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά σε συνομηλίκους τους, ενώ αρκετές αγοραπωλησίες πραγματοποιήθηκαν και μέσα σε σχολικές μονάδες.

Πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, δεκαεννέα κατ’ οίκον έρευνες σε οικίες μελών της εγκληματικής οργάνωσης, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 428 γραμμαρίων,
  • Ένα λειτουργικό πυροβόλο όπλο (πιστόλι), το οποίο περιείχε τρία φυσίγγια στο γεμιστήρα του,
  • Δυο αρχαία χάλκινα νομίσματα, ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων,
  • Ένα σπαθί τύπου ματσέτα,
  • Ένα στιλέτο,
  • Ένα γκλοπ,
  • Μια σιδερογροθιά,
  • Το χρηματικό ποσό των 4.860 ευρώ,
  • Έξι ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας ,
  • Ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούσαν αγοραπωλησίες ναρκωτικών
  • Τριάντα πέντε κινητά τηλέφωνα και πληθώρα καρτών ενεργοποίησης τους SIM .

Επίσης, κατασχέθηκαν έξι οχήματα (πέντε αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα), τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα για την τέλεση των εγκληματικών τους πράξεων.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχει σχηματιστεί, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία που περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της παράβασης των νόμων περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Οι συλληφθέντες, πολλοί από τους οποίους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Σχετικά Άρθρα: