X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Βίντεο των 2 Ελλήνων στρατιωτικών από μεταγωγή στο δικαστήριο- Νέο όχι

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, το καινούργιο βίντεο που δείχνει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, τον Δημήτρη Κούκλατζη και τον Άγγελο Μητρετώδη κατά την μεταγωγή τους από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, στο δικαστήριο.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τροπολογία του Πάνου Καμμένου για τη μετάθεση των δυο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη που εγκρίθηκε από τη Βουλή, δεν απέδωσαν τους καρπούς που περίμενε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΚΑΪ, το δικαστήριο της Τουρκίας, απέρριψε για πέμπτη και συνεχή φορά το αίτημα των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για αποφυλάκιση, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει μόνιμος τόπος κατοικίας στην Τουρκία για τους δύο Έλληνες.

Σχετικά με τα κινητά των δύο στρατιωτικών, ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί παρουσία και του έλληνα παρατηρητή, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα από την τουρκική δικαιοσύνη. Επιμένουν ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί, μέχρι κάτι να αλλάξει «δραματικά», όπως μια νέα συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν.

Η τουρκική πλευρά φέρεται να περιμένει κάποια «κίνηση καλής θέλησης» στο θέμα των οχτώ τούρκων αξιωματικών, με δεδομένο και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε κάνει λόγο για «καλή πρόθεση» του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ.


Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 17 Ιουλίου 2018 22:23

Σχετικά Άρθρα: