X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Βενεζουέλα: Απόπειρα δολοφονίας Μαδούρο στη διάρκεια ομιλίας – Βίντεο

Απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική εκδήλωση της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς στην οδό Μπολιβάρ στο Καράκας. Η απόπειρα, έγινε με με drone με εκρηκτικές ύλες και πυροδοτήθηκε κοντά στον πρόεδρο, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκες.

“Ο πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του και σύντομα θα απευθύνει σύντομα διάγγελμα”, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνίας, συμπληρώνοντας ότι “Αυτή είναι μια επίθεση με στόχο τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο”, όμως επτά στρατιώτες της εθνικής φρουράς νοσηλεύονται μετά από τραυματισμό.

Ο Νικολάς Μαδούρο, όπως και οι υπόλοιποι, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Βενεζουέλας, δεν τραυματίσθηκαν από την επίθεση και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, οι αρχές της χώρας κατάφεραν να καταρρίψουν το drone.

“Ακροδεξιές δυνάμεις χρησιμοποιούν βία ώστε να πάρουν τον έλεγχο ενός τόπου που δεν μπορούν να πάρουν μέσα από τη ψήφο. Ο αδερφός μας – πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και η ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς” ήταν η ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter, του προέδρου της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας Ντιοσντάντο Καμπέγιο.

Πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης της Βενεζουέλας, ανέφεραν ότι ο Μαδούρο έχει απομακρυνθεί από την περιοχή. Επίσης, όπως φάνηκε στα τηλεοπτικά πλάνα ο Μαδούρο την ώρα της επίθεσης, πραγματοποιούσε ομιλία ενώπιον 17.000 στρατιωτών στο Καράκας και ξαφνικά σταμάτησε να μιλάει και κοίταξε ψηλά, ξαφνιασμένος, ενώ η τηλεοπτική μετάδοση σταμάτησε. Οι στρατιώτες, όπως φαίνονται στα πλάνα διαλύονται και τρέχουν, ώσπου η τηλεοπτική μετάδοση διακόπτεται.

Σχετικά Άρθρα: