X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Γαϊδουράκια Σαντορίνης: Η κακοποίηση και το μαρτύριο συνεχίζεται – vid

Οι λέξεις «αποτροπιασμός» και «αγανάκτηση» δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα μας, για αυτά τα τόσο ταλαιπωρημένα ζώα που βιώνουν καθημερινή εκμετάλλευση στη Σαντορίνη και γεμίζουν τις τσέπες των ιδιοκτητών τους με ευρώ.

Αυτό το βίντεο, δυστυχώς, έχει κάνει το γύρο του κόσμου και δείχνει την σκοτεινή πλευρά του νησιού της Σαντορίνης με έναν ιδιοκτήτη που χτυπάει χρησιμοποιώντας όλη του τη δύναμη, ένα κουρασμένο και φορτωμένο γαϊδουράκι με ένα τεράστιο σίδερο και μετά τον ξυλοδαρμό μας τον δείχνει να συνεχίζει «αγέρωχος» καμαρώνοντας για την δύναμη του απέναντι στο ανυπεράσπιστο ζώο.

Βλέπουμε το άτυχο ζώο να πονάει, αλλά και φοβισμένο δεν αντιδρά στα χτυπήματα, ίσως γιατί είναι καθημερινά και τα έχει πλέον συνηθίσει. Το σχόλιο του χρήστη του διαδικτύου που έχει ανεβάσει το συγκεκριμένο βίντεο είναι το εξής: Σαντορίνη 2018. Αυτοί είμαστε. Κακόμοιρα γαϊδουράκια. Αναρωτιέμαι αν τα γαϊδούρια είναι τα πραγματικά ζώα σε αυτό το νησί.

Τα φιλοζωικά σωματεία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχουν δείξει απέραντη ευαισθησία για τα ταλαιπωρημένα και κακοποιημένα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, αλλά δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάτι. Οι φιλοζωικές, έχουν κάνει έκκληση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νησί για τις 27, 28 και 29 Ιουλίου, μήπως γίνει κάτι και σταματήσει η εκμετάλλευση των άκακων ζώων.

Σημειώνεται, ότι στο βίντεο «φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του.. δυναμικού ιδιοκτήτη». Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάτι προς αποφυγή συνέχισης της βίας? Λέμε..

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 18 Ιουλίου 2018 11:25

Σχετικά Άρθρα: