X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Γαύδος: Χωρίς δασκάλα οι μαθητές – «Έφυγε» γιατί έχει 3 ανήλικα παιδιά

Ένα ακόμη πρόβλημα προστέθηκε στο νησί της Γαύδου. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Γκέλυ Καλλίνικου, η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Γαύδου, η εκπαιδευτικός εμφανίστηκε μόνο στον αγιασμό και την Παρασκευή έφυγε από τη Γαύδο για τα Χανιά, με σκοπό να καταθέσει κάποια χαρτιά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και να επιστρέψει σήμερα.

Όμως σύμφωνα με όσα δήλωσε στο flashnews.gr η κ. Καλλίνικου, σε επικοινωνία που είχε με τη δασκάλα της Γαύδου, εκείνη δήλωσε πως τελικά δεν θα επιστρέψει Γαύδο γιατί μάλλον θα παραιτηθεί.
Συγκεκριμένα η κ. Καλλίνικου αναφέρει:

“Νομίζαμε ότι καλύφθηκε η θέση της δασκάλας στο σχολείο της Γαύδου, η οποία αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα, ούτε γονείς ούτε Δήμο, ούτε πρωτοβάθμια μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του πριν αναλάβει καθήκοντα έστω και για μια μέρα. Ο αγώνας για το δικαίωμα των παιδιών των ακριτικων νησιων στην εκπαίδευση δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί. Οι περιοχές με ιδιαιτεροτητες οφείλουν να βγαίνουν σε λίστα από μόνα τους ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν”.

Σύμφωνα με την δήμαρχο της Γαύδου, γνώριζαν από την αρχή ότι η δασκάλα είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει τρία ανήλικα παιδιά και πως ενδιαφερόταν να πάει στα Χανιά, ώστε να έχει πρόσβαση στο αεροδρόμιο Χανίων και να μπορεί να πηγαίνει στο σπίτι της. Η Γαύδος δεν ήταν επιλογή της δασκάλας γιατί αυτό θα της δημιουργούσε οικογενειακό πρόβλημα, ωστόσο την έστειλαν στη Γαύδο.

Αυτή η ξαφνική ανακοίνωση να μην επιστρέψει, αφήνει «στον αέρα» το νησί και τους μαθητές, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ή κ. Καλλίνικου, η οποία αναμένεται να πάει σήμερα στην Διεύθυνση Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης για να εξεταστεί με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Μανώλης Μηλιαράκης, δήλωσε στο Flashnews.gr, ότι ενημερώθηκε σχετικά από τη δήμαρχο. Όπως είπε ο ίδιος, η δασκάλα δεν έχει ενημερώσει επισήμως τη διεύθυνση, δεν πήγε στο πρωτόκολλο να υποβάλει την παραίτησή της και δεν έχει κάνει καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ δεν έχει επικοινωνήσει για να κάνει γνωστή την πρόθεσή της να παραιτηθεί. Σήμερα δηλαδή, η δασκάλα αυτή θα θεωρείται ότι εργάζεται.

Ο κ. Μηλιαράκης τόνισε ότι η διεύθυνση Α΄ βάθμιας είχε βεβαιώσει τη δασκάλα ότι θα τη βοηθούσε και θα φρόντιζε να εξασφαλίσει βελτίωση της θέσης της μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής της ως τρίτεκνης μητέρας από τη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ο Μανώλης Βαϊλακάκης δημοτικός σύμβουλος της Γαύδου, τόνισε ότι δεν πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες μόνο στη μία πλευρά για το κενό στη θέση και δικαιολόγησε τη δασκάλα, λέγοντας ότι έχει τρία ανήλικα παιδιά στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα: