X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

ΔΕΘ 2018: Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Ο Αλέξης Τσίπρας, που αναμένεται να εξαγγείλει «καλάθι» ελαφρύνσεων με ορίζονται τετραετίας από τη Θεσσαλονίκη, πέρασε την πύλη της ΔΕΘ λίγο μετά τις 8:30 σήμερα Σάββατο. Ο πρωθυπουργός έφθασε στη Θεσσαλονίκη εχθές αργά το βράδυ, ενώ οι δρόμοι είχαν κλείσει για να περάσει η αυτοκινητοπομπή και κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Η πόλη έχει μετατραπεί σε φρούριο και υπάρχει αστυνομική παρουσία σε όλη την περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Επί ποδός βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί, ένστολοι και μυστικοί, αλλά και πράκτορες του FBI και της CIA, ενώ πάνω από 67 διμοιρίες των ΜΑΤ θα υπάρχουν στους δρόμους σε σημεία που πρόκειται να περάσουν το απόγευμα οι διαδηλωτές τεσσάρων διαφορετικών συγκεντρώσεων.

Αντιεξουσιαστές και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα στις 17:00 το απόγευμα . Συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένες για τις 18:00, ενώ την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.
Κατά την περιήγηση του στα περίπτερα ο κ. Τσίπρας, ενημερώθηκε για τα έργα ύδρευσης και του μετρό και επισκέφθηκε τα περίπτερα του υπουργείου Υποδομών και ΕΥΑΘ. Για το μετρό, ο πρωθυπουργός σχολίασε χαρακτηριστικά ότι, “Το ανέκδοτο δεν είναι πια ανέκδοτο”.

Στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε ιστορική την έκθεση και δήλωσε ότι το όραμα του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Εκτός από τις επισκέψεις στα περίπτερα και τις δηλώσεις, ο πρωθυπουργός έπαιξε και μπάσκετ με παιδιά σε μικρό γήπεδο μπάσκετ που είχε στηθεί στη ΔΕΘ. Πήρε τη μπάλλα και έριξε δύο φορές. Η πρώτη ήταν εκτός, αλλά την δεύτερη φορά τα κατάφερε.

Η ομιλία του πρωθυπουργού έχει προγραμματιστεί στην τελετή εγκαινίων, στις 19.00 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Ο πρωθυπουργός, θα απευθύνει όπως συνηθίζεται ομιλία το βράδυ μέσω της οποίας θα κάνει αναγγελία του πακέτου ελαφρύνσεων της μεταμνημονιακής εποχής. Αύριο Κυριακή στις 13:00 ο κ. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου.


Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 8 Σεπτεμβρίου 2018 14:25

Σχετικά Άρθρα: