X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Δεκαπενταύγουστος: Επιστροφή πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας

Ξεκίνησαν από τη δημοτική αστυνομία Αθηνών ενόψει Δεκαπενταύγουστου, οι επιστροφές πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η επιστροφή πινακίδων, γίνεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και αφορά στις πινακίδες και στις άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και στις 9 Αυγούστου 2018, αποκλειστικά για τις ακόλουθες παραβάσεις:

  • του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (παράνομη στάθμευση) και
  • της παραγράφου 3 του άρθρου 4 (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την διάταξη 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ.

Σημειώνεται, ότι δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες που έχουν αφαιρεθεί για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης, δηλαδή στάθμευση σε ράμπα ΑΜΕΑ.

Η επιστροφή των πινακίδων γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος).

Σχετικά Άρθρα: