X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Δις ισόβια για το δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας, έκρινε ένοχο τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, που είχε παραπεμφθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία.

Η ποινή που του επέβαλαν ομόφωνα οι ένορκοι, ήταν δύο φορές ισόβια και είναι η υψηλότερη τιμωρία που προβλέπεται, καθώς δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον 58χρονο που με 14 μαχαιριές δολοφόνησε την 32χρονη για να της πάρει ένα κινητό τηλέφωνο και πέντε ευρώ.

Σημειώνεται, ότι ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Σοροπίδη χωρίς κανένα ελαφρυντικό λέγοντας με νόημα: «Την αλήθεια την ξέρει μόνο αυτός και αν ποτέ θελήσει, ας την πει».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πάλι ότι κάποιος δικηγόρος και ένα άτομο ακόμη με το όνομα Χάρης τον πλησίασαν και του είπαν να βγάλει εκτός υπηρεσίας την άτυχη Δώρα για 3 με 4 μήνες, αλλά η εισαγγελική λειτουργός δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του.

Η περιγραφή που έκανε ο κατηγορούμενος για τη σκηνή στο νεκροταφείο:

Σοροπίδης: «Έβγαλα το μαχαίρι. Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι την τραυμάτισα και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γυρνά με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, αστυνομία βοήθεια. Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5ευρω. . Πέταξα το μαχαίρι και την μπλούζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι».

Πρόεδρος: Μα τα χτυπήματα ήταν πολλά.

Σοροπίδης: Το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαιριά στην καρδιά.

Οι συγγενείς της άτυχης εφοριακού μετά την ένταση που επικράτησε και την οργή, δήλωσαν πως είναι ικανοποιημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά αυτό που αξίζει στον Σοροπίδη είναι η θανατική ποινή.

Σχετικά Άρθρα: