X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Είναι ζωντανός ο Λένιν? Η φωτογραφία που έγινε viral στο ίντερνετ

Μια παράξενη φωτογραφία του πληρώματος ενός ασθενοφόρου με δύο νοσοκόμους που έτρεχαν βιαστικά στο Μαυσωλείο του Λένιν πυροδότησε ένα κύμα αστείων στο διαδίκτυο, με μερικούς που δηλώνουν ότι ο προλετάριος είχε αναστηθεί από τους νεκρούς και ξαναγύρισε στη ζωή. Ωστόσο, σύμφωνα με μια πιο λογική εξήγηση, φάινεται ότι ένας τουρίστας με πρόβλημα υγείας, χρειάστηκε βοήθεια.

Η φωτογραφία δύο τραυματιοφορέων, που εισέρχονται βιαστικά στο εικονικό μνημείο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, εμφανίστηκαν online κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ενώ ως γνωστό δεν μένει τίποτα που δεν μπαίνει χιουμοριστικά στο ίντερνετ, η εικόνα δεν ξέφυγε από τους νεότερους χρήστες, οι οποίοι, φυσικά, αστειεύονταν για την ανάσταση του σοβιετικού ηγέτη.

“Ετοιμαστείτε, αστοί, ο Λένιν ξύπνησε!” Έγραψε ένας χρήστης.

Κάποιοι ανέφεραν τη γνωστή στη Ρωσία τουλάχιστον φράση του Βλαντιμίρ Μαϊάκοφσκι “Ο Λένιν έζησε, ο Λένιν ζει, ο Λένιν θα ζήσει”. Άλλοι πάλι, πρότειναν ότι ο κομμουνιστής επικεφαλής ποτέ δεν πέθανε πράγματι, δίνοντας αδιάψευστη «απόδειξη».

Σύμφωνα με το ρωσικό rt.com, δεν κυκλοφόρησαν επίσημες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και η διοίκηση του μαυσωλείου αρνήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στα τοπικά μέσα. Κάποιες πληροφορίες ωστόσο, ανέφεραν ότι επρόκειτο για έναν τουρίστα, ο οποίος αιστάνθηκε άρρωστος, ακριβώς δίπλα στον τάφο του ηγέτη του προλεταριάτου.

Το Μαυσωλείο του Λένιν αποτέλεσε αντικείμενο έντονων συζητήσεων εδώ και δεκαετίες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς ορισμένοι προέτρεψαν τις αρχές να τον θάψουν, ενώ οι κομμουνιστές αντιτάχθηκαν σθεναρά σε μια τέτοια κίνηση. Οι υποστηρικτές του Λένιν, αναφέρουν συνήθως την ορθόδοξη παράδοση της ταφής για να ξεκουραστεί, το κόστος διατήρησης του τάφου, η φερόμενη αναγκαιότητα να θάψουν το κομμουνιστικό παρελθόν της χώρας και άλλα πράγματα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ρωσίας αρνήθηκε να πάρει θέση σε αυτές τις συζητήσεις, δηλώνοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα είχε ελάχιστη πρακτική αξία, αλλά θα μπορούσε να προσβάλει πολλούς ανθρώπους.




Βλαντιμίρ Λένιν, Μαυσωλείο Μόσχα.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 23 Οκτωβρίου 2018 13:58

Σχετικά Άρθρα: