X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ζάκυνθος: Κατολίσθηση βράχων στην παραλία Ναυάγιο – Τρεις τραυματίες

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη στις 11.15 το πρωί στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, προκαλώντας πανικό και αναστάτωση στους λουόμενους που βρίσκονταν εκεί.

Οι πρώτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν ότι ο βράχος έπεσε στη θάλασσα προκαλώντας έντονο κύμα, που είχε ως αποτέλεσμα να αναποδογυριστούν βαρκάκια και να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτά.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Μετά την κατολίσθηση, τρεις άνθρωποι θεωρήθηκαν αγνοούμενοι αλλά αργότερα εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Οι τραυματισμένοι είχαν μεταφερθεί στο Πόρτο Βρώμη και από εκεί οδικώς στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του imerazante.gr, μπήκε γύψος στο χέρι της μίας τραυματισμένης γυναίκας και οι υπόλοιποι είχαν ελαφρές εκδορές και τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η πιο «βαριά» αλλοδαπή τραυματισμένη, βρισκόταν στην παραλία του Ναυαγίου με τον σύζυγο και τα παιδιά της, βρισκόταν σε βαρκάκι, όταν το κύμα που προκάλεσε η κατολίσθηση, την πέταξε από το βαρκάκι και χτύπησε πάνω σε διπλανό σκάφος. Ο καπετάνιος του δεύτερου σκάφους την διέσωσε.

Σϋμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλοι οι ιδιοκτήτες αλλά και εργαζόμενοι στα τουριστικά – εκδρομικά σκάφη, έδειξαν ψυχραιμία, διασώζοντας ανθρώπους με υποδειγματικό τρόπο.

Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχώρησε με σούπερ πούμα για τη Ζάκυνθο. Άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το λιμενικό στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους από την κατολίσθηση.



Πηγή: https://www.imerazante.gr

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 13 Σεπτεμβρίου 2018 15:22

Σχετικά Άρθρα: