X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ζουράρις: Υπερβολικές οι τιμές για «απρόσεκτους» στρατιωτικούς

Προκλητικές οι δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, σχετικά με την τιμητική υποδοχή που έγινε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατήθηκαν για 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

«Μέτρο μέτρο, το χάσανε όλοι τους το μέτρο. Βεβαίως η υποδοχή έπρεπε να είναι τρυφερή, χαρούμενη , συγκινημένη, χωρίς βεβαίως τα δάκρυα του πρωθυπουργικού αεροπλάνου», σχολίασε ο Κώστας Ζουράρις.

Ο κ. Ζουράρις, δήλωσε έντονα τη δυσαρέσκια του, επειδή τρεις υπουργοί και ο αρχηγός Στρατού τίμησαν με την παρουσία τους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και διερωτήθηκε «Δηλαδή, αυτή η «Βίπερ Νόρα, απώλεια του μέτρου τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δυο στρατιωτικών μας? την απροσεξία τους? Ακόμα και την ατυχία τους ίσως?».

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών, έκανε λόγο για «αβελτηρία» του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, που κατά λάθος μπήκαν σε τουρκικό έδαφος. «Δηλαδή τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα; Έμεινε καμία τιμή;» σχολίασε χλευαστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός Άμυνας, δυο υφυπουργοί, Εξωτερικών και ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδώσουν τιμές στους δυο στρατιωτικούς μας που έκαναν απλώς το οπλικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με αυτή οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν», πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις.

Σχετικά Άρθρα: