X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ηλεία: Ο εμπρηστής και το βίντεο καρέ καρέ με τις κινήσεις του

Ίσως αυτό τα βίντεο που κατέγραψε με το κινητό του ο εθελοντής διασώστης του ΕΟΔ Γιώργος Μητρόπουλος και το ανέβασε στο facebook, βοηθήσει την αστυνομία να βρει την αιτία για την πυρκαγιά στην Ηλεία.

Τα δύο βίντεο, τραβήχτηκαν και ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή στις 22 Ιουλίου, λίγες ώρες δηλαδή πριν ξεσπάσει η πύρινη κόλαση στην Αττική, στην περιοχή της Μαραθιάς Ηλείας.
Αναλυτικά το κείμενο του Γιώργου Μητρόπουλου:

“Την Κυριακή 22/07/18 και διερχόμενος από το σημείο της Μαραθιάς εντόπισα μια εστία φωτιάς.. Σαν εθελοντής διασώστης της Εοδ Νομού Ηλείας ξεκίνησα να κάνω setup και να παρατηρώ τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν κινδύνους που εγκυμονούν. Παρατήρησα σε αυτό το σημείο κοντά κάποιον άνθρωπο ο οποίος πίστεψα στην αρχή ότι μπορεί να είναι εκεί για να βοηθήσει.

Προσπέρασα το σημείο με το αυτοκίνητο μου και έκανα αναστροφή ποιο κάτω που μπορούσα και ξαναπήγα προς την φωτιά και είδα άλλες δυο νέες εστίες και αυτόν τον άνθρωπο να απομακρύνετε. Σε αυτό το σημείο ήμουν υποψιασμένος πως αυτός ήταν που τις έβαλε και ξεκίνησα να τον παρακολουθώ έχοντας ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για τον ύποπτο.

10 λεπτά αργότερα 1 χλμ μακριά αυτός ο άνθρωπος χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία μου ξαναμπαίνει στα χόρτα και εκεί πλησιάζω και τον βιντεοσκοπώ. Παρακάτω θα δείτε να είναι στα χόρτα να βγαίνει από εκεί, να απομακρύνετε και λίγο αργότερα να μιλάω πάλι με την πυροσβεστική και να ξεκινούν οι καπνοί.

Αύριο δικάζεται στην Αμαλιάδα και ελπίζω να μην την γλυτώσει γιατί ο εμπρησμός είναι Εν δύναμη και φόνος και βιασμός της φύσης πράγμα που το κάνει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα.”

Σχετικά Άρθρα: