X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

ΗΠΑ: Νέα καταδίκη για την 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα

Η Χέδερ Νάουερτ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προχώρησε στην «έντονη καταδίκη» της νέας 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ.

Η αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα έχει εκφράσει στην ελληνική κυβέρνηση την ανησυχία της για αυτή την απόφαση καθώς ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει λάβει από τον περασμένο χρόνο έντεκα ημέρες άδειας από τη φυλακή, σχολίασε η κ. Νάουερτ.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο Κουφοντίνας είναι τρομοκράτης και καταδικασμένος για πολλαπλές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αθώοι πολίτες αλλά και Αμερικάνοι, πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τόνισε ότι οι άδεις στον τρομοκράτη θεωρούνται ντροπιαστικές για τη μνήμη των θυμάτων και ότι αποτελούν παράδειγμα για τους αναρχικούς συνεχιστές του, ώστε να διαπράξουν και νέες πράξεις βίας στο όνομα του.

Να σημειωθεί ότι το μέλος της «17 Νοέμβρη» που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα, ζήτησε και έλαβε 48ωρη άδεια από τις φυλακές Βόλου. Είχαν προηγηθεί ακόμη τρεις άδειες από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 5 Ιουνίου 2019 02:09

Σχετικά Άρθρα: