X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

To άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βανδάλισαν άγνωστοι χθες το βράδυ. Οι δράστες τοποθέτησαν γράμματα σχηματίζοντας τη λέξη “σφαγεύς” κάτω από το Αλέξανδρος ο Μέγας.

Η επιγραφή σήμερα το πρωί δεν υπάρχει, ωστόσο τα ίχνη από την κόλλα που χρησιμοποίησαν για να κολλήσουν τα γράμματα είναι εμφανή.

Την ευθύνη, ανέλαβαν σήμερα μέσω ανάρτησης τους στην αντιεξουσιαστική σελίδα indymedia, μέλη της ομάδας «σουαρέ νουάρ». Απόσπασμα από την ανάρτηση τους.

«Την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη λοιπόν, λίγες μόλις ημέρες πριν από ακόμη ένα «συλλαλητήριο για την μακεδονία», επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε μια μικρή αισθητική παρέμβαση στο άγαλμα του μεγαλέκου, δίνοντας του μια πιο ταιριαστή κατ’ εμάς ονομασία: «Αλέξανδρος ο μέγας σφαγεύς». Η κίνηση μας δεν έχει σκοπό την αποκατάσταση μιας κάποιας «ιστορικής αλήθειας», αλλά την υπενθύμιση σε όσες και όσους συμμετέχουν στις πατριωτικές αυτές μαζώξεις κάτω από τον ίσκιο του αγάλματος, πως το λαμπρό παρελθόν, βρίσκεται εδώ, προετοιμάζοντας ύπουλα τα εγκλήματα του μέλλοντος».

Πηγή: thestival.gr

Σχετικά Άρθρα: