X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Βεβήλωση για άλλη μια φορά του Μνημείου Ολοκαυτώματος

Άγνωστοι βεβήλωσαν για άλλη μια φορά το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες σχημάτισαν με σπρέι σβάστικα πάνω στο μνημείο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διέλευση από τη Λεωφόρο Νίκης της πορείας που έγινε, στο πλαίσιο της εθνικιστικής αντισυγκέντρωσης ενάντια στην παρουσία και το δημοκρατικό κάλεσμα του πρωθυπουργού στην πόλη, το βράδυ της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου.

Το γεγονός καταδίκασε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου τονίζοντας «είναι πιο αναγκαίο από ποτέ όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον νεοναζισμό και τον φασισμό. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όμως απέναντι και στις πολιτικές δυνάμεις που κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή και στις πρακτικές της».

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε το γεγονός της βεβήλωσης του μνημείου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του γράφει: «Για μια ακόμη φορά ο φασισμός έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Χθες και την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στο Παλέ ντε Σπορ, ο ακροδεξιός συρφετός των αυτοαποκαλούμενων πατριωτών, βεβήλωνε με τη σβάστικα το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας» τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη βεβήλωση και δηλώνει πως μαζί με το δημοκρατικό λαό της Θεσσαλονίκης δε θα επιτρέψει στους φασίστες να βρωμίζουν την πόλη και να παραχαράσσουν την Ιστορία. Καλούμε δε τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας να πάρουν επιτέλους ξεκάθαρη θέση απέναντι στην ακροδεξιά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: left.gr

Σχετικά Άρθρα: