X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νέα στάση εργασίας την Παρασκευή στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, οι κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Η νέα στάση εργασίας, θα ξεκινήσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 7 το απόγευμα, έως το πέρας της βάρδιας. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά, ενώ για τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, το συνδικάτο θα συνεδριάσει εκ νέου.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αντιδρούν στην τροπολογία για την εκχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ, με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και σε ανακοινώσεις τους τονίζουν πως «η τροπολογία ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών εκχωρώντας το συγκοινωνιακό έργο στους ιδιωτικούς οδικούς μεταφορείς επιβατών» και ζητούν «τώρα» την κατάργησή της.

Επίσης, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών με φθηνές, ασφαλείς και αξιόπιστες μετακινήσεις για όλους τους επιβάτες. Το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, ζητά την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας, αναφερόμενοι σε «μάσκες που έπεσαν».

Σχετικά Άρθρα: