X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ιταλία: Ιερέας – Ο διάβολος με έβαλε να το κάνω – Την νόμιζα 15χρονη

Ιδιαίτερα προκλητικές και παράλογες, ήταν οι δικαιολογίες που έδωσε για την αποτρόπαια πράξη του, ένας Ιταλός καθολικός ιερέας που κακοποίησε σεξουαλικά ένα 11χρονο κορίτσι μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο 70χρονος καθολικός ιερέας Ντα Πάολο Γλαέντσερ, που συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι νόμιζε ότι το κοριτσάκι ήταν μεγαλύτερο, δηλαδή 15 ετών. Ο ιερέας υπερασπίζεται τον εαυτό του με την επίκληση, ότι δεν είναι άλλο από την παρουσία του κακού και ισχυρίζεται ότι : έκανε ό,τι έκανε επειδή «ο ίδιος ο διάβολος τον οδήγησε σε πειρασμό σέρνοντάς τον στο δρόμο της εξαθλίωσης».

Ο ιερέας δεν φυλακίστηκε, αλλά βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι ενός αδελφού του, αλλά οι εξαγριωμένοι από το περιστατικό κάτοικοι της περιοχής μαζεύουν υπογραφές, οι οποίες θα παραδοθούν στον επίσκοπο και το δήμαρχο της περιοχής Λούκα , για να απομακρύνουν τον παιδεραστή ιερέα από την πόλη τους.

Επίσης, οι οργισμένοι κάτοικοι δεν παραιτούνται, ζητώντας την «άμεση απέλαση» του ιερέα και είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους για να επιβεβαιώσουν τις προθέσεις τους. Εν τω μεταξύ, οι ιταλικές εφημερίδες δημοσιεύουν την προκλητική δήλωση του καθολικού ιερέα «Η συνάντηση μας ήταν μια ανταλλαγή τρυφερότητας που ξέφυγε εκτός ελέγχου» και την δικαιολογία απέναντι στον εαυτό του και την δικαιοσύνη, «Εναποθέτω τον εαυτό μου στον Ιησού και τη Μαρία». .

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 10 Οκτωβρίου 2018 19:47

Σχετικά Άρθρα: