X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Καλιφόρνια – Πυρκαγιά: Πέντε νεκροί και 17 αγνοούμενοι – Βίντεο

Η αποκαλούμενη φωτιά Carr στην Καλιφόρνια, συνεχίζεται για έβδομη μέρα και αφήνει καταστροφές στο πέρασμα της. Λόγω των ισχυρών ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας, η πύρινη λαίλαπα ενισχύεται, βοηθούμενη από την ξερή βλάστηση που υπάρχει στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 5 μέχρι στιγμής, ενώ αγνοούνται δεκαεπτά άνθρωποι. Έχουν ταυτοποιηθεί απανθρακωμένα πτώματα που εικάζεται ότι ανήκουν σε ηλικιωμένη γυναίκα και τα δύο δισέγγονα της στο σπίτι της που κάηκε ολοσχερώς, στη βόρεια Καλιφόρνια.

Η φονική πυρκαγιά, μαίνεται ανενόχλητη από τη Δευτέρα και έχει κάψει περίπου 340.000 στέμματα γης και πάνω από 500 σπίτια. Παράλληλα, σύμφωνα με τις Αρχές 117 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι τρεις χιλιάδες πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες συνεχίζουν τον αγώνα για την κατάσβεση και την διάσωση των κατοίκων.

Μετά από τις διαταγή της αστυνομίας και συμβουλές στους κατοίκους να έχουν μαζί τους νερό, τα φάρμακα τους, τα κινητά και τους φορτιστές τους, πολλοί οικισμοί έχουν εκκενωθεί και πάνω από 38.000 άνθρωποι, παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους.




Σχετικά Άρθρα: