X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Καμμένος: Αποστάτες οι οκτώ βουλευτές που στήριξαν τον Ζάεφ

Νέα επίθεση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος, αποκαλώντας «αποστάτες» τους οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης που την Παρασκευή στήριξαν τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ στην πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στην εισήγησή του στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο υπουργός Άμυνας είπε πως έξι από τους οκτώ «βγήκαν από την φυλακή» για να ψηφίσουν υπέρ της αναθεώρησης, αφήνοντας νέα υπονοούμενα για δωροδοκίες και ανταλλάγματα.

Δεν υποχώρησε μάλιστα από την δήλωση που έκανε την Παρασκευή, όταν φάνηκε να ενστερνίζεται καταγγελία της σκοπιανής αξιωματικής αντιπολίτευσης για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών με έως και 2 εκατομμύρια ευρώ. Προσπάθησε πάντως και πάλι να αποστασιοποιηθεί από το VMRO, το οποίο χαρακτήρισε συνεργάτη των κατοχικών δυνάμεων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κυβερνητικός εταίρος ισχυρίστηκε ότι το 80% των Ελλήνων και το 70% των Σκοπιανών δεν θέλει την συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να παραθέσει αποδείξεις. στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια η αποχή άγγιξε το 65%, όμως σημαντικό μέρος των εκλογικών καταλόγων είναι ανακριβές λόγω μαζικής μετανάστευσης και θανάτων.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε εκ νέου αμφιβολίες για το εάν η κυβέρνηση Ζάεφ θα κατορθώσει να κερδίσει τις δύο εναπομένουσες ψηφοφορίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Έχει δρόμο μπροστά», είπε. Αναφέρθηκε ειδικά στους όρους που έθεσαν οι οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης που στήριξαν τον κ. Ζάεφ, εκτιμώντας πως τα αιτήματά τους δεν συνάδουν με τις Πρέσπες.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λήξει έως τον Μάρτιο, όταν και έχει συμφωνήσει να ξανασυζητήσει το Μακεδονικό με τον Αλέξη Τσίπρα.

Εμφανίστηκε όμως αμετακίνητος στην θέση του ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν η συμφωνία των Πρεσπών κατατεθεί στην Βουλή.

Επίσης, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε πως αυτή την λαϊκή εντολή έχουν οι ΑΝΕΛ και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα: