X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Κλείδωσαν παιδιά σε υπόγειο γιατί οι γονείς δεν πλήρωσαν τα δίδακτρα

Αγανάκτηση και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ινδίας, η αποκάλυψη της πρωτοφανούς τιμωρίας σε σχολείο, όταν έβαλαν 16 παιδιά στο υπόγειο γιατί δεν είχαν πληρωθεί τα δίδακτρα από τους γονείς τους.

Πρόκειται για σχολείο θηλέων του Νέου Δελχί, όπου κοριτσάκια ηλικίας από 4 έως 6 χρονών έμειναν κλειδωμένα χωρίς φαγητό και νερό, σε υπόγεια αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος για περισσότερο από πέντε ώρες.

Το περιστατικό ήρθε στην επιφάνεια, από τους γονείς που όταν πήγαν να παραλάβουν τα παιδιά τους, ανακάλυψαν δεν βρισκόντουσαν στην αίθουσα διδασκαλίας αλλά στον υπόγειο χώρο και ότι παρά την υψηλή θερμοκρασία, που κάποια από τα κορίτσια είχαν πρόβλημα, τα παιδιά βρισκόντουσαν χωρίς τροφή και ιδιαίτερα νερό.

Τα ανήλικα κορίτσια, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών τους, έμειναν κλειδωμένα στο υπόγειο από τις 7.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι. Οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του σχολείου όμως, ισχυρίσθηκαν ότι τα παιδιά βρισκόντουσαν σε κέντρο δραστηριοτήτων και δεν υπήρξε τιμωρία.

Σημειώνεται, ότι κάποιοι από τους γονείς δήλωσαν ότι αν και είχαν ήδη πληρώσει τα δίδακτρα του σχολείου, τα παιδιά τους τιμωρήθηκαν χωρίς να ξέρουν το γιατί.

Οι οργισμένοι γονείς δεν είχαν καν ούτε μία συγνώμη από τους υπεύθυνους του σχολείου για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους και σχολίασαν ότι δεν υπήρξε καμία μεταμέλεια στη συμπεριφορά που έδειξαν απέναντι στα ανήλικα κορίτσια.

Έχει ξεκινήσει έρευνα από τις αρχές της Ινδίας και έχει ήδη ενημερωθεί η επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών του Δελχί. Σύμφωνα με τον ινδικό Τύπο, το σχολείο κινδυνεύει από βαρύ πρόστιμο μέχρι και οριστικό κλείσιμο.

Σχετικά Άρθρα: