X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κολυμβήτρια από Συρία συνελήφθη στην Ελλάδα για διακίνηση μεταναστών

Η κολυμβήτρια με καταγωγή από τη Συρία Σάρα Μαρντίνι και η αδερφή της Γιούσρα έγιναν γνωστές όταν πριν από χρόνια προκειμένου να διαφύγουν από τη Συρία μέσω Τουρκίας με προορισμό τους την Ελλάδα, κολύμπησαν ώρες ολόκληρες μέχρι τη Λέσβο.

Η Γιούσρα, που έχει συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εγκαταστάθηκε στη Γερμανία όπου εκεί συνέχισε τις προπονήσεις της, ενώ η αδερφή της Σάρα επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με κάποια ΜΚΟ, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle η Σάρα Μαρντίνι ήθελε να επιστρέψει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, για την έναρξη του νέου φοιτητικού έτους σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο που θα άρχιζε από τη Δευτέρα, αλλά δυστυχώς για εκείνη η εξέλιξη ήταν διαφορετική.

Η Ελληνική Αστυνομία, συνέλαβε την περασμένη Τρίτη τη Σάρα όπως και άλλα μέλη της ΜΚΟ, ως ύποπτους για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 30 άτομα. Οι έξι ήταν Έλληνες και οι υπόλοιποι 24 αλλοδαποί, όλοι μέλη της ΜΚΟ.

Η Σάρα Μαρντίνι συνελήφθη στην Ελλάδα την περασμένη Τρίτη. Η Ελληνική Αστυνομία, την ίδια μέρα ανακοίνωσε την εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου που παρείχε βοήθεια σε πρόσφυγες. Οι ακτιβιστές, κατηγορούνται για συνεργασία με διακινητές που βοηθούσαν πρόσφυγες να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Υπάρχουν πληροφορίες, ότι τα μέλη της ΜΚΟ, μέσω ασυρμάτου παρακολουθούσαν την επικοινωνία της ελληνικής ακτοφυλακής και της Frontex.

Σχετικά Άρθρα: