X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κοτζιάς σε Τσίπρα: Έχω παραιτηθεί αλλά είμαι ευτυχής

Αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τα απόρρητα κονδύλια είναι αθλιότητες. «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη», σχολίασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

«Μπορέσαμε και κάναμε ένα βήμα στο Μακεδονικό. Ζούμε την ίδια παραδοξολογία: Να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής έχουμε κάνει ένα βήμα ελπίδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια παράδοσης – παραλαβής στο ΥΠΕΞ.

Στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου ορκίστηκε και ως υπουργός Εξωτερικών.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, κατευθύνθηκε στις 11:00 στο κτήριο της Βασ. Σοφίας, αναλαμβάνοντας και επίσημα το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών. Εκεί έχει και την πρώτη του συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Με χαμόγελο στα σκαλοπάτια του κτιρίου υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Κοτζιάς.
Στην ομιλία του ο κ. Κοτζιάς αφού είπε ότι θα επιστρέψει πάλι στο πανεπιστήμιο, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Κάτω από την ηγεσία σας η χώρα βγήκε από το βούρκο που βρέθηκε. Σήμερα μας ακούν και θέλουν τη γνώμη μας και είμαι ευτυχής για τα συγχαρητήρια που έλαβα. Απελευθέρωσα τον εαυτό μου από τα βάρη».

Χαρακτήρισε παραδοξολογία το ότι έχει παραιτηθεί και είναι ευτυχής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι πέρασε η συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή της πΓΔΜ.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους κ.κ. Ζάεφ, Ντιμιτρόφ και τους 80 βουλευτές των Σκοπίων, ενώ έκανε απολογισμό του έργου του.

«Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες με τα απόρρητα κονδύλια είναι αθλιότητες. «Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη», τόνισε.

«Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του “Μακεδονικού” με την υποστήριξη σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος», είπε ο κ. Κοτζιάς.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την ευκαιρία που μου έδωσε να αναμετρηθώ με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής», είπε ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής και πρόσθεσε: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά στο Σκοπιανό. Λέω ένα ευχαριστώ στο Ζάεφ και τους 80 βουλευτές. Και υπάρχει μια παραδοξότητα να έχω παραιτηθεί και να είμαι ευτυχής γιατί κάναμε ένα σημαντικό βήμα».

Αλέξης Τσίπρας: Καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Διατηρήσαμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι «άραμε τη ρετσινιά της μη λύσης του Κυπριακού που είχαμε. Φτάσαμε πολύ κοντά στην πιο δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

Σημειώνεται ότι στις 13.00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα: