X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κρήτη: Κτήνη έκλεισαν σκυλίτσα με 9 κουτάβια σε φούρνο βάζοντας φωτιά

Τραγικό περιστατικό συνέβη στη Γέργερη της Κρήτης με μία σκυλίτσα που είχε βρει καταφύγιο το τελευταίο διάστημα σε έναν παλιό ξυλόφουρνο, στον περίβολο ενός σχολείου το οποίο στεγάζεται στις παλιές εγκαταστάσεις μιας κατασκήνωσης.

Σε αυτό το χώρο που θεώρησε με το μητρικό ένστικτο ασφαλή, γέννησε πρόσφατα εννέα κουταβάκια. Μάλλον όμως δεν υπολόγισε την ανθρώπινη κτηνωδία, γιατί το απόγευμα της Πέμπτης κάποιοι έκλεισαν την πόρτα του φούρνου με την άτυχη σκυλίτσα και τα κουταβάκια μέσα και αφού τον σφράγισαν με πέτρες, έβαλαν φωτιά για να κάψουν τα ζώα.

Οι κάτοικοι της περιοχής την φρόντιζαν και την τάιζαν, η ηλικιωμένη σκυλίτσα όμως είχε γίνει κόκκινο πανί για κάποιους, που την κήρυξαν ανεπιθύμητη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ήρεμο και γερασμένο ζώο είχε βρεθεί στο στόχο ανθρώπου κτήνους και πάλι, όταν τον περασμένο Μάιο πυροβολήθηκε, αλλά τα σκάγια πέτυχαν ανήλικο μαθητή.

Περίοικος που αντιλήφθηκε χθες τι συνέβαινε έσβησε τη φωτιά. Ένα από τα κουταβάκια ήταν ήδη νεκρό ενώ ένα ακόμη έχασε τη ζωή του τη νύχτα, καθώς η ηρωική σκυλίτσα παρέμεινε αβοήθητη στο σημείο προστατεύοντας τα νεκρά και ζωντανά μωρά της μέσα στο φούρνο. Το ένα κουταβάκι ήταν ήδη νεκρό, ενώ το άλλο δεν άντεξε και πέθανε τα ξημερώματα.

Η ηλικιωμένη σκυλίτσα, μεταφέρθηκε μισοπεθαμένη το μεσημέρι σε κτηνιατρείο στο Ηράκλειο με αναπνευστικά και επιφανειακά εγκαύματα και αμέσως εισήχθη σε θάλαμο οξυγόνου όπου τοποθετήθηκαν και τα κουτάβια που επέζησαν, αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Την καταγγελία έκανε κάτοικος της περιοχής, αλλά μέχρι στιγμής κανένας δεν θέλησε να αναφερθεί στην ταυτότητα των δραστών που κακοποίησαν την ηλικιωμένη σκυλίτσα με τα λυπημένα μάτια..

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 4 Ιουλίου 2019 01:15

Σχετικά Άρθρα: