X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κώστας Πάσσαρης: Νέα αναβολή στη δίκη του

Οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, έδωσαν ακόμα μία αναβολή στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη για τις 17 Απριλίου του 2019. Αυτή είναι η τρίτη φορά που αναβλήθηκε η δίκη του διαβόητου κακοποιού, που κρατείται τα τελευταία χρόνια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Έχουν περάσει 18 1/2 χρόνια από τότε που ο Πάσσαρης πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο κατά την μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, εντούτοις, ακόμη δεν έχει καθίσει στο εδώλιο για να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Η δίκη του, αναβλήθηκε λόγω της γραφειοκρατίας και διαφόρων εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στις φυλακές της Ρουμανίας, σχετικά με την παράδοση του. Οι αρχές της Ρουμανίας, έχουν ζητήσει συμπληρωματικές πληροφορίες και να πληρωθούν τα έξοδα της μεταφοράς του Πάσσαρη από τις ελληνικές αρχές και να υπάρξει εγγύηση ότι ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στη Ρουμανία.

Εκ μέρους της Ελλάδας, δόθηκε η απάντηση ότι θα καλυφθούν από την χώρα τα έξοδα, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να προσδιορισθεί το ακριβές χρονικό διάστημα που θα παραμείνει ο Πάσσαρης στην Ελλάδα.

Για μια ακόμη φορά, ο συνήγορος του Κώστα Πάσσαρη Ανδρέας Ταγαράκης, δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος έχει εκφράσει την επιθυμία να δικαστεί στην Ελλάδα και να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων του κατηγορούμενου Αλέξης Αναγνωστάκης, δήλωσε ότι «Κάθε αναβολή μάς σκοτώνει ξανά. Το άκουσμά της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δε θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόντες ήταν αρκετοί μάρτυρες, καθώς μετά από τόσα χρόνια κάποιοι έχουν αποβιώσει. Γεγονός που προβληματίζει τους συγγενείς των θυμάτων, που, όπως λένε, οδηγούμαστε σε μια δίκη απόντων, με κίνδυνο να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο κ. Αναγνωστάκης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κώστας Πάσσαρης είχε σκοτώσει με πιστόλι που είναι άγνωστο πως το προμηθεύτηκε και φορώντας χειροπέδες, δύο αστυνομικούς στις 16 Φεβρουαρίου του 2001, τον Αθανάσιο Δρακόπουλο 47 ετών και τον Διονύσιο Αλεβιζόπουλο 49 ετών.

Οι δύο αστυνομικοί είχαν αναλάβει να συνοδεύσουν τον Πάσσαρη από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, λόγω κρίσεων επιληψίας που είχε παραπονεθεί ο κατηγορούμενος. Υπήρχε και τρίτος συνοδός που ήταν ο Ανδρέας Φυσέκης 33 χρονών, υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά από τον Πάσσαρη, αλλά επέζησε.

Σχετικά Άρθρα: