X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Λέσβος: Ποινές αστυνομικών για βίαιη συμπεριφορά σε ηλικιωμένη- Βίντεο

Από το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με εντολή διενέργειας ΕΔΕ σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών για περιστατικό στο ΚΥΤ Μόριας Λέσβου, ανάκληση στις Υπηρεσίες τους και θέση σε διαθεσιμότητα ενός εξ΄ αυτών.

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Στην ιταλική δημόσια τηλεόραση και συγκεκριμένα στο RAI 2, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση ένα βίντεο που προβάλλεται και αποτελεί μέρος τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ από τον απεσταλμένο τους Valerio Cataldi, σε αποστολή που είχε στη Μόρια της Λέσβου και δείχνει μία σκηνή που δεν περιγράφεται με λόγια.

Εκτός από την εγκληματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που είναι στοιβαγμένοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόρια και τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης, πολλές φορές μένουν και χωρίς φαγητό αν δεν προλάβουν το συσσίτιο.

Στο 00:32 λεπτό του βίντεο που θα δείτε, ένας Έλληνας αστυνομικός επιτίθεται φραστικά σε μία ηλικιωμένη και αφού της μιλάει χυδαία, της παίρνει το μπαστούνι που στηρίζεται και το πετάει. Η ηλικιωμένη αλλοδαπή γυναίκα δεν μπορεί να αντιδράσει, αλλά δεν αντιδρούν και οι αστυνομικοί που βρίσκονται δίπλα της και παρακολουθούν τη σκηνή.

Το βίντεο το έχει ανεβάσει στο facebook η Τζένη Τσιροπούλου και περιγράφει ότι η ηλικιωμένη γυναίκα περίμενε στην ουρά για να πάρει φαγητό, αλλά οι μερίδες τελείωσαν και εκείνη δεν πρόλαβε να πάρει. Τότε ένας άνδρας που φοράει πολιτικά και φέρεται ότι και ο ίδιος είναι αστυνομικός ασκεί φραστική και σωματική βία σε βάρος της.

Δείτε το βίντεο:

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 20 Οκτωβρίου 2018 17:49

Σχετικά Άρθρα: