X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Μάτι: Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα – Για πρώτη φορά και η Δούρου στην περιοχή

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα Τρίτη το πρωί στο Μάτι, όπου μετά την συνάντηση του με τους πυρόπλυκτους, ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές.

Παρούσα ήταν και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία επισκέπτεται την περιοχή για πρώτη φορά, μετά από 42 μέρες της φονικής πυρκαγιάς, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη Αλέκος Φλαμπουράρης αλλά και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς.

«Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δε θα ξεχαστεί, το κρίσιμο ζήτημα από εδώ και πέρα είναι να δούμε πως θα διασφαλίσουμε τις ομαλές συνθήκες για την παραμονή των ανθρώπων που μένουν εδώ μόνιμα », είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε επιτροπές κατοίκων στο Μάτι.

«Ήρθα για να δω τις εργασίες που γίνονται αλλά και να ακούσω από εσάς τις άμεσες ανάγκες και τους στόχους, στους οποίους πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έθεσε 4 παραμέτρους:

  • Να αντιμετωπίσουμε τις βροχές και πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα,
  • Να δώσουμε έμφαση στην αστυνόμευση στην περιοχή,
  • Να προχωρήσει η διαδικασία των κατεδαφίσεων και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απομάκρυνσης των υλικών αμιάντου από τα καμένα, που είναι σε εξέλιξη,
  • Να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή.

«Έχουμε μια περιοχή που η μισή ανήκει σε έναν δήμο και η άλλη μισή σε έναν άλλον» και ζήτησε, μέχρι να λυθεί νομοθετικά το ζήτημα, συνεργασία ανάμεσα στους δύο δήμους και την Περιφέρεια Αττικής», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με ερωτήσεις των πυρόπλυκτων γιατί καθυστερούν οι καταβολές κάποιων επιδομάτων, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι στις αιτήσεις για το βασικό ποσό του επιδόματος των 5.000 ευρώ, υπάρχει ένα ποσοστό 25% που δεν έχει ακόμα διεκπεραιωθεί εξαιτίας γραφειοκρατικών λόγων, π.χ. πολλαπλών ιδιοκτησιών ή λάθους στις αιτήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ποιότητας του αέρα και του εδάφους, ένα ζήτημα το οποίο του είχαν θέσει οι κάτοικοι στη συνάντηση που είχε μαζί τους στις 6 Αυγούστου, λέγοντας πως «η κινητοποίηση ήταν άμεση και μετά από τέσσερις ημέρες ήρθαν τα συνεργεία εδώ και άρχισαν τις μετρήσεις».

Η Νέα Δημοκρατία σχολίασε την επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι, σαν μια ακόμη θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«42 ημέρες από την εθνική τραγωδία, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Όχι για να ζητήσει συγγνώμη για την ανικανότητα της Κυβέρνησής του που οδήγησε σε 98 νεκρούς και στην ερήμωση μιας περιοχής. Αλλά για να κρύψει και πάλι τις ευθύνες του σε μία ακόμη θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση, ανάλογη εκείνης της τραγικής νύχτας. Περιτριγυρισμένος από σωματοφύλακες και μεταφερόμενους κομπάρσους, θέλησε να ξεπλύνει τις ενοχές του, με ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους.

Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα: Το Μάτι είναι και θα είναι η ταυτότητα της καταστροφικής ανεπάρκειας και του απάνθρωπου κυνισμού του».

Σχετικά Άρθρα: