X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Μάτι: Καίει την πυροσβεστική η Τσούπρα- Ευθύνες στην Πυροσβεστική

Μετά την κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στο Μάτι της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, η διερεύνηση της φονικής πυρκαγιάς παίρνει άλλη διάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσούπρα που αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, μεταξύ άλλων ανέφερε στη δίωρη κατάθεση της, ότι της μεταφέρθηκε από την Πυροσβεστική επίσημα, στις 18.10 πως η φωτιά κατευθύνεται προς την Διώνη, δηλαδή αντίθετα από την κατεύθυνση που πήρε τελικά.

Η Ιωάννα Τσούπρα, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει και το σχετικό έγγραφο από την Πυροσβεστική, το οποίο και έδωσε στην εισαγγελέα κ. Γνεσούλη και σε άλλο σημείο της κατάθεσης της, ανέφερε ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια επεμβαίνει μόνο, όταν δεν υπάρχει φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο. Αλλιώς δε μπορεί να επέμβει βάσει του νόμου.

Επίσης, ανέφερε στην κατάθεσης της, ότι είχε γίνει συζήτηση με τον κ. Χιώνη και κανείς δεν ενημέρωσε και πρόσθεσε: «Εμείς βλέπαμε μια φωτιά από πάνω απλώς. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πάει στη Διώνη. Στη αντίθετη πλευρά. Στείλαμε μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το συντονιστικό. Έλειπε η Πυροσβεστική. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι άκυρο. Έγινε 20.20 το ΣΟΠ».

Σχετικά με τα όσα ισχυρίζεται ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς και το Συντονιστικό, κατέθεσε ότι “δεν υπάρχει καμία πλαστότητα, είναι όλα καταγεγραμμένα. Εγώ ανέφερα στο συντονιστικό όσα είδα. Δεν είπα ποτέ ότι ήταν πάρων ο κ. Μπουρνούς ή ότι πήρα εντολή.

Σχετικά Άρθρα: