X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Μάτι: Το οικόπεδο της φρίκης που κάηκαν αγκαλιασμένοι 25 άνθρωποι- Vid

Τίποτα δεν θα ξεχαστεί από την τραγωδία των τελευταίων ημερών, με την πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική Αττική και οι άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους, δεν θα το ξεπεράσουν ποτέ.

Αυτό που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων μας όμως είναι οι ζωές που χάθηκαν στο οικόπεδο της φρίκης στο Μάτι. Όπως περιέγραψαν οι διασώστες, η σκηνή που αντίκρισαν με 25 νεκρά άτομα που ήταν απανθρακωμένοι και ορισμένοι από αυτούς κάηκαν αγκαλιασμένοι, ήταν σοκαριστική.

Οι 25 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, προσπαθώντας να βρουν διέξοδο από τις φλόγες και να γλυτώσουν πέφτοντας στη θάλασσα, χωρίς να ξέρουν ότι μπροστά τους υπήρχε γκρεμός, αλλά δεν πρόλαβαν λόγω των αναθυμιάσεων. Ένα 13χρονο κοριτσάκι, απεγνωσμένο έπεσε ενώ φλεγόταν στο γκρεμό για να φτάσει στο νερό και έχασε τη ζωή του.

Σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Νίκος Οικονομόπουλος στον ΑΝΤ1, ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν νεκροί 25 άνθρωποι ακριβώς πάνω από βράχια στο Κόκκινο Λιμανάκι, εγκλωβισμένοι από τις φλόγες που έφτασαν κυριολεκτικά μέχρι τη θάλασσα.

«Οικογένειες που βλέποντας ότι χάνονται ενστικτωδώς το μόνο που έκαναν ήταν να αγκαλιαστούν. Η στάση που τους βρήκαμε δείχνουν ότι ήταν μια αντίδραση της τελευταίας στιγμής: χανόμαστε, αγκαλιαζόμαστε», δήλωσε συντετριμμένος ο κ. Οικονομόπουλος.

Ο επικεφαλής διασώστης του Ερυθρού Σταυρού Βασίλης Ανδριόπουλος, περιγράφει το φρικιαστικό θέαμα που αντίκρισαν με το φως τις ημέρας οι διασώστες:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίσαμε τον πρώτο άνθρωπο. Είδαμε καμμένα αυτοκίνητα με τα κλειδιά πάνω, με ανοιχτές τις πόρτες και αμέσως καταλάβαμε οτι θα υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τα ξημερώματα είχαμε την εικόνα για το μέγεθος της τραγωδίας. Ανάμεσα σε δύο σπίτια, σε ένα χωράφι 300 τετραγωνικών μέτρων, 25 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Ανάμεσά τους δυστυχώς και μικρά παιδιά. Οικογένειες που αναζήτησαν την λύτρωση, προσπάθησαν να διαφύγουν και δυστυχώς βρήκαν τον θάνατο».

Σχετικά Άρθρα: