X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Μεξικό: Σύλληψη ζευγαριού που έχει δολοφονήσει τουλάχιστον 10 γυναίκες

Συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ένα ζευγάρι από τις μεξικανικές αρχές, που βαρύνεται με την κατηγορία δολοφονίας τουλάχιστον δέκα γυναικών και την πώληση ενός μικρού κοριτσιού δύο μηνών.

Η σύλληψη έγινε όταν τα δύο άτομα έφευγαν από ένα σπίτι στην περιοχή του Εκατεπέκ, κρατώντας ένα καροτσάκι για βρέφος, που μέσα στο οποίο αντί για μωρό υπήρχε μία μαύρη σακούλα απορριμάτων με ανθρώπινα οστά.

Στην αποκάλυψη, οδήγησε έρευνα που διενεργούσαν αστυνομικοί, για την εξαφάνιση μητέρας με το μωρό της, όπως και για τρεις γυναίκες που είχαν εξαφανιστεί. Όταν είδαν το ζευγάρι, τους σταμάτησαν για τυχόν εντοπισμό του μωρού μέσα στο καρότσι.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Πολιτείας του Μεξικού Αλεχάντρο Γκόμες, ο άνδρας που κατονομάστηκε από τις αρχές ως Χουάν Κάρλος Ν., έχει παραδεχθεί ότι πήρε μέρος στις δολοφονίες τουλάχιστον δέκα γυναικών και μετά από ανάκριση που ακολούθησε, το ζευγάρι παραδέχθηκε ότι πούλησαν το βρέφος, το οποίο βρέθηκε από τις αρχές και παραδόθηκε στη γιαγιά του.

Οι αρχές αποκάλυψαν στη συνέχεια ότι οι δράστες πέταξαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα πρόσφατα στην ίδια περιοχή. Το κίνητρο των φόνων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, αλλά οι αρχές του Μεξικού αποκάλυψαν ότι το ζευγάρι είχε πετάξει στην ίδια περιοχή πρόσφατα και άλλα ανθρώπινα λείψανα.

Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες γυναίκες έχουν εξαφανιστεί ή δολοφονηθεί στο Μεξικό και τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2.585 γυναίκες που δολοφονήθηκαν πέρυσι, συγκριτικά με 1.755 που δολοφονήθηκαν το 2015.

Οι περισσότεροι φόνοι καταγράφηκαν στην Πολιτεία του Μεξικού που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη της χώρας, ενώ το Εκατεπέκ θεωρείται το επίκεντρο των δολοφονιών γυναικών.

Σχετικά Άρθρα: