X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Μητσοτάκης: Αντί για φιέστες, εκλογές στις 20 Αυγούστου – Βίντεο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να προκηρύξει εκλογές με ημερομηνία στις 20 Αυγούστου, σημειώνοντας ότι κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να σώσει αυτή την κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Athens Voice, σημειώνει ότι:

«Το μόνο το οποίο μένει στον κ. Τσίπρα να κάνει, είναι στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία ορόσημο κατά τον ίδιο- έξοδος από το πρόγραμμα-, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές. Και μετά από 4 εβδομάδες να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το πώς και με ποιον τρόπο και με ποιους πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, θεωρώντας ότι ο τόπος χρειάζεται «ένα πολιτικό restart που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από εκλογές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι, περιγράφοντας το πώς ο ίδιος αισθάνθηκε όταν αντίκρισε τον τόπο της συμφοράς. «Οι ευθύνες θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Θα αποδοθούν. Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι εδώ και αυτό το οποίο, σας λέω, ενοχλεί ακόμα περισσότερο, είναι ότι όσο αυξάνει το διαζύγιο που παίρνει ο κύριος Τσίπρας με την κοινωνία, τόσο εντείνεται η αλαζονεία του. Και αυτό είναι ασυγχώρητο».

«Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα όταν επισκέφθηκα το Μάτι. Και μάλιστα, όταν επισκέφθηκα το οικόπεδο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 26 συμπολίτες μας, αγκαλιασμένοι, που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα, νομίζω δεν έχω αισθανθεί χειρότερα στη ζωή μου. Έχω επισκεφτεί πολλούς τόπους καταστροφής, αλλά τα αισθήματα, τα οποία μου προκάλεσε αυτή η τραγωδία, ήταν πάρα πολύ έντονα. Ένα μεγάλο γιατί. Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό; Γιατί τόσοι άνθρωποι έχασαν -κατά την άποψή μου τελείως άδικα- τη ζωή τους»; σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.


Σχετικά Άρθρα: