X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Νέος «πόλεμος» ανάμεσα σε ΝΔ και Μαξίμου για τις συντάξεις και 70ρηδες

Νέοι διαξιφισμοί ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία για τις συντάξεις. Η Νέα Δημοκρατία, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, για νέα «μισόλογα» όσον αφορά την προοπτική περικοπής των συντάξεων από την αρχή του επόμενου έτους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εύχεται στον Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους εταίρους πως δεν χρειάζεται κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, όμως υπογραμμίζει πως δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση για τις συντάξεις εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο Μνημόνιο».

Η ΝΔ κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να απολογηθεί στους συνταξιούχους 70 ετών και άνω για την δήλωση που έκανε κατά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι τυχόν περικοπή των συντάξεων σε αυτές τις ηλικίες δεν συνιστά μακροπρόθεσμη ή διαθρωτική λύση.

«Η ΝΔ έχει στηρίξει την πολιτική της ύπαρξη στην εμμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για περικοπή των συντάξεων», απάντησαν κυβερνητικές πηγές.

Η κόντρα ήλθε με αφορμή μετάδοση της συνέντευξης του κ. Τσίπρα στο Euronews, όπου επανέλαβε την αισιοδοξία του ότι η Αθήνα μπορεί να πείσει τους Ευρωπαίους για μη περικοπή των συντάξεων εάν αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει ούτως ή άλλως τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Αν πετύχουμε τους στόχους, στο βαθμό που πετυχαίνουμε τους στόχους, θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να αποφύγουμε ένα μέτρο, το οποίο και αχρείαστο είναι και αντιαναπτυξιακό είναι, αλλά και μη διαρθρωτικό είναι», είπε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την πολιτική γραμμή που έχει υιοθετήσει από την ΔΕΘ.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Σχετικά Άρθρα: