X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ο Σνούπι, θα περιμένει άδικα τον Ζακ Κωστόπουλο.. – Βίντεο

Μετά τον θάνατο του 33χρονου Ζακ (Ζαχαρία) Κωστόπουλου του φερόμενου ως ληστή σε κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοιας που σημειώθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης δημοσίευσε ένα κείμενο που έχει συγκινήσει όλο το διαδίκτυο.

Ολόκληρο το κείμενο

Κάποτε ένας μεσήλικας κύριος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του άκουσε θόρυβο. Κατάλαβε πως ήταν ληστής μέσα. Αμέσως είδε να έχει κάνει φτερά το ολοκαίνουργιο πανάκριβο στερεοφωνικό του. Βγήκε στο μπαλκόνι και αντίκρισε τον ληστή, έναν νεαρό – παρία της ζωής, να ακροβατεί στην μεσοτοιχία με το διπλανό διαμέρισμα και με το στερεοφωνικό στα χέρια του. Έκανε ησυχία για να μην τον τρομάξει και πέσει και σκοτωθεί.

Ο νεαρός εισβολέας πράγματι σαν είδε τον ιδιοκτήτη έπεσε στο κενό ευτυχώς από μικρό ύψος. Έντρομος ο ιδιοκτήτης τηλεφώνησε αμέσως στις Πρώτες Βοήθειες κι έπειτα πήγε γρήγορα κάτω να δει σε τι κατάσταση βρισκόταν ο κλέφτης. Τον ρώτησε αν είναι καλά. Τον συνόδευσε στο νοσοκομείο με το νοσοκομειακό όχημα. Στους γιατρούς που τον ρώτησαν από που ήξερε τον νεαρό τραυματία, απάντησε «Είναι συγγενής μου». Όλη την ώρα κι αφού οι γιατροί ενημέρωσαν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, εκείνος του χάιδευε το κεφάλι. Τον ρωτούσε αν είναι μόνος στον κόσμο, αν έχει οικογένεια. Ο νεαρός αισθανόταν περίεργα και όμορφα, παρά το φόβο που πέρασε. Στο τέλος ο ιδιοκτήτης του είπε «πάρε αυτά για μόλις βγεις από δω μέσα», του έδωσε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και έφυγε, έχοντας ήδη ξημερώσει.

Πολλά χρόνια πέρασαν. Τον ιδιοκτήτη συνόδευαν στην τελευταία του κατοικία, στην Παιανία, μουσικοί, τραγουδιστές και η ελίτ της κοινωνίας. Το όνομα του «Μάνος Χατζιδάκις».

Όταν όλοι έφυγαν και το κοιμητήριο ερήμωσε, ένας νέος άντρας πλησίασε τον φρεσκοσκαμμένο τάφο και έκλαψε με λυγμούς. Ήταν εκείνος ο ληστής, ο παρίας, ο κλέφτης, ο περιθωριακός, που δεν είχε ξεχάσει το φέρσιμο του Χατζιδάκι στη δυσκολότερη – ίσως – στιγμή της ταραγμένης ζωής του.

Η ιστορία με τον Μάνο Χατζιδάκι είναι αληθινή και έχει γίνει διήγημα από τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη.

Ο κόσμος έχει διχαστεί με το αν το λιντσάρισμα του Ζακ από παρευρισκόμενους, ακόμη κι όταν ήταν τραυματισμένος και του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες ήταν δίκαιο και το πόρισμα του ιατροδικαστή είναι, ότι δεν αποδίδεται σε κάκωση ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου.

Τώρα αυτό που αναμένεται, είναι οι απαντήσεις από τις στολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που απαιτούν χρόνο για να υπάρξουν αποτελέσματα. Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογρηάς έκανε τη νεκροτομή από την πλευρά του δημοσίου και από την οικογένεια του 33χρονου, ορίσθηκε ο Θ. Τσαντίλης. Υπενθυμίζουμε, ότι ο Ζακ Κωστόπουλος, εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του με ασθενοφόρο, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο γιος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, μετά τα όσα συνέβησαν και στον απόηχο του βίντεο που δείχνει τον 73χρονο πατέρα του με κάποιον άλλον να κλωτσούν τον 33χρονο την ώρα που προσπαθεί να βγει από το κατάστημα, δήλωσε ότι: «Είναι σημαντικό το ότι πέθανε ένας άνθρωπος και τρέχουν στον πατέρα μου αδίκως». Ισχυρίσθηκε επίσης, ότι ο 73χρονος πατέρας του που είναι καρκινοπαθής, δεν είναι ικανός να κάνει κακό σε άνθρωπο. Σχετικά με τα χτυπήματα και τις κλωτσιές στον Ζακ Κωστόπουλο, ο γιος του κοσμηματοπώλη είπε για τον 73χρονο: «Αν κάποιοι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα να θεωρήσουν έναν άνθρωπο, οικογενειάρχη, που δεν είχε ποτέ μπλεξίματα με το νόμο, να τον χαρακτηρίζουν δολοφόνο, δεν έχω κάτι να πω», σημείωσε.

Ποιος ήταν ο Ζακ  (Ζαχαρίας) Κωστόπουλος

Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, ήταν γνωστός ακτιβιστής της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, ομοφυλόφιλος και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, διαγνώστηκε σαν οροθετικός. Ήταν ενεργός στο διαδίκτυο σχετικά με θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των ανθρώπων που πάσχουν από HIV και είχε εργασθεί εθελοντικά σε κέντρο πρόληψης για τον ιό.

Ο Ζακ, είχε γεννηθεί στην Αμερική και ήρθε με τους γονείς του στην Ελλάδα στην ηλικία των οκτώ ετών. Μετά από αντιδραστική περίοδο εφηβείας που είχε, έφυγε από το σπίτι του όταν ήταν δεκαέξι ετών, αλλά πάντα διατηρούσε καλή σχέση με τους γονείς του, οι οποίοι τον στήριζαν.

Σπούδασε Μάρκετινγκ σε ΙΕΚ στη Θεσσαλονίκη και τελείωσε δραματική σχολή στην Αθήνα. Το ότι ήταν οροθετικός, δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει τη ζωή του και τις δραστηριότητες του επάνω στον HIV, αρθρογραφώντας στο Antivirus και το orothetika.blogspot.com. Επίσης, είχε εργασθεί και στο κέντρο πρόληψης Athens Checkpoint, στην προσπάθεια του να ενημερώσει τον κόσμο για τον ιό και την σεξουαλική υγεία.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, εμφανιζόταν από το 2015 στο κλαμπ Κούκλες στο Κουκάκι, σαν drag queen με το ψευδώνυμο Zackie Oh. Όταν τον είχαν ρωτήσει σε κάποια συνέντευξη ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο του, ο Ζακ είχε δηλώσει: «Να μπορώ να κάνω drag και να ζω μόνο από αυτό. Δεδομένων των συνθηκών και της οικονομικής κρίσης και ότι είναι ένα νέο είδος τέχνης στην Ελλάδα και δεν έχει αποκτήσει ακόμα το κοινό του. Ιδανικά θα ήθελα να ζω μόνο από αυτό που αγαπώ και χωρίς να χρειάζεται να κάνω δεύτερη δουλειά».

Ο Ζακ Κωστόπουλος, είχε χάσει πριν από ένα διάστημα το σκυλάκι του στο Σνούπι και όπως περιγράφει ιδιοκτήτης pet shop, ο Ζακ ήταν σε κατάσταση απόγνωσης και έψαχνε με αγωνία παντού να το βρει, αναρτώντας ποστ με φωτογραφίες του Σνούπι στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα σόσιαλ μίντια..

Τι κρίμα για τον Ζακ που δεν βρέθηκε ένας Μάνος Χατζιδάκις, τι κρίμα που όλοι κοίταζαν και έπαιρναν βίντεο με τα κινητά τους το λιντσάρισμα και το θάνατο του χωρίς να βοηθήσει κανένας να σταματήσει όλο αυτό, τι κρίμα που ο Σνούπι θα περιμένει άδικα για τον άνθρωπο που τον φρόντιζε και δεν θα έρθει ποτέ..

Σχετικά Άρθρα: