X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Πάπας: Ψυχίατρο συστήνει για τα παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χθες στη Ρώμη ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο επιστρέφοντας από την Ιρλανδία και ένας δημοσιογράφος, του έθεσε την ερώτηση τι θα έλεγε σε γονείς που διαπιστώνουν τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του παιδιού τους.

Να προσφύγουν στην ψυχιατρική συστήνει ο Πάπας Φραγκίσκος στους γονείς που διαπιστώνουν ομοφυλοφιλικές τάσεις στο παιδί τους ήδη από την παιδική ηλικία.

«Θα τους έλεγα πρωτίστως να προσεύχονται, να μην καταδικάζουν, να έχουν διάλογο, να κατανοούν, να δίνουν μια θέση στον γιο ή την κόρη. Όταν αυτό εκδηλώνεται ήδη από την παιδική ηλικία, υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν μέσω της ψυχιατρικής, για να δει κανείς πώς είναι τα πράγματα. Είναι διαφορετικό όταν αυτό εκδηλώνεται έπειτα από 20 χρόνια” απάντησε ο Πάπας.

“Δεν θα έλεγα ποτέ ότι η σιωπή είναι φάρμακο. Το να αγνοείς τον γιο ή την κόρη που έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις είναι έλλειμμα πατρότητας ή μητρότητας”, κατέληξε.

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την καταγγελία του καρδιναλίου Θίοντορ Μακάρικ ότι γνώριζε ήδη από το 2013 για τα σκάνδαλα παιδεραστίας στην καθολική εκκλησία, αλλά τα συγκάλυψε, ο Πάπας δεν απάντησε ευθέως, αλλά τους παρέπεμψε στην επιστολή του καρδινάλιου και να εννοηθεί ότι όποιος την διαβάσει θα καταλάβει ότι η κατηγορία για τα σκάνδαλα δεν έχει βάση.

Σχετικά Άρθρα: