X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Παύλος Φύσσας: Συναυλία σήμερα – Συλλαλητήρια σε Ομόνοια- Σύνταγμα

Μεγάλη συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα 15 Σεπτεμβρίου, στο νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τίτλο «5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ», στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα και τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Λίγες μέρες μένουν για την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του νεαρού τραγουδιστή Παύλου Φύσσα, που έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 και οι συγγενείς και οι φίλοι του καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις αγώνα και μνήμης που διοργανώνονται στη μνήμη του.

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε “το Τέρας” στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία, είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν “νόμιμο” πολιτικό κόμμα, και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνεχεία των ιδεολογικών της προγόνων».

«Πλησιάζοντας πάλι ο Σεπτέμβρης, είναι για εμάς μια ευκαιρία να τους υπενθυμίσουμε την αυτονόητη θέση μας: Oτι θα παλέψουμε ως το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αλωνίζουν στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ποτίζοντας την ψύχη τους με τυφλό μίσος».

«Η κοινωνία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος λειτούργησε και λειτούργει σαν δοκιμαστικός σωλήνας για το πείραμα του μοντέρνου εκφασισμού από τους νεοναζί και τους υποστηρικτές τους, που πλέον εστίασαν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατηθούν τόσο στον δρόμο όσο και εκλογικά».

Για σήμερα 15 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί από αντιφασιστικές ομάδες και συλλογικότητες της Αριστεράς, κινητοποιήσεις στην πλατεία Ομονοίας στις 5 το απόγευμα και στις 7 συναυλία στην πλατεία Συνταγμάτος.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, θα σημειωθεί κεντρική αντιφασιστική πορεία με την στήριξη της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα, που θα ξεκινάει από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι, με κατεύθυνση φέτος προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Επίσης, δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ καλούν σε ξεχωριστή κινητοποίηση την Τρίτη στις 18 Σεπτεμβρίου, στις 18:30 στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι.

Σχετικά Άρθρα: