X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Πυρκαγιά ανατολική Αττική: Κρανίου τόπος- 60 νεκροί και 172 τραυματίες

Μέχρι στιγμής, έχουν σημειωθεί 60 θάνατοι από την πυρκαγιά, υπάρχουν 172 τραυματίες και κάηκαν πάνω από 1.000 σπίτια και 300 οχήματα στην μεγάλη τραγωδία και το εθνικό πένθος που προκάλεσε η πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Το Λιμενικό έχει απεγκλωβίσει 696 άτομα, αλλά υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, των οποίων η τύχη είναι άγνωστοι και δυστυχώς, όπως εκτίμησε και ο δήμαρχος της Ραφήνας κ. Μπουρνούς, δεν ξέρουμε αν τα νούμερα των νεκρών αυξηθούν. Σήμερα με το πρώτο φως, αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος της μεγάλης καταστροφής.

Παρ όλες τις δραματικές προσπάθειες που έκαναν τα σωστικά συνεργεία όλο το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας και απεγκλωβίστηκαν 696 άτομα από τις παραλίες και διεσώθησαν 19 ακόμα, ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επιβάτες σκάφους που 10 Δανοί τουρίστες, επιβιβάστηκαν από την παραλία στη Ραφήνα στην προσπάθεια τους να σωθούν, όταν είδαν τις φλόγες να φτάνουν κοντά τους.

Ακόμα και τώρα, συνεχίζονται οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας, προκειμένου να εντοπισθούν και να διασωθούν αγνοούμενοι. Στην έρευνα, συμμετέχουν έξι περιπολικά σκάφη, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, ένα ναυαγοσωστικό, ένα ταχύπλοο του λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης με τα δύο φουσκωτά του, η φρεγάτα «Έλλη» και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού.

Σχετικά Άρθρα: