X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Πυρκαγιά: Από την Τρίτη αιτήσεις για βοήθημα 5.000 στους πυρόπληκτους

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της ευρείας επίσκεψης που διήρκεσε πάνω από τρισίμισι ώρες στο δημαρχείο Ραφήνας – Πικερμίου, ότι από την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το βοήθημα στους πυρόπληκτους της Αττικής.

«Την Τρίτη ξεκινάμε κανονικά σε 4 σημεία της Αττικής (στους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα, Μεγαρέων και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών) να δεχόμαστε τις αιτήσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος των 5.000 ευρώ», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές σε τέσσερα σημεία, στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, στον Δήμο Μεγαρέων, στον Δήμο Μαραθώνα, και στο υπουργείο Υποδομών.

Ο κ. Σπίρτζης, δεν διευκρίνισε εάν την Τρίτη θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για την κατηγορία πυρόπλυκτων που αποτελούνται από τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες δικαιούνται βοήθημα 6.000 ευρώ.

«Σήμερα μπορούμε να έχουμε μια ασφαλή εκτίμηση για τις καταστροφές στα κτίρια, καθώς χθές το βράδυ ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες. Έχουν μείνει μόνο κάποιες αυτοψίες σε μεμονωμένες κατοικίες, που διενεργούνται μετά από αίτηση».

Νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μας πληροφορεί ότι έως και την Παρασκευή είχαν ελεγχθεί 3.336 σπίτια, εκ των οποίων 921 χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» χαρακτηρίστηκαν και 744 κρίθηκαν «κίτρινα».

Αυτό σημαίνει πως το 49,9% των σπιτιών που έχουν ήδη ελεγχθεί, είτε θα πρέπει να κατεδαφιστεί είτε χρειάζεται επισκευές.

Σχετικά Άρθρα: