X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Εισβολή στην πρεσβεία της Αυστρίας – Βίντεο

Εισβολή στην πρεσβεία της Αυστρία που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 4, έκαναν σήμερα Παρασκευή 17 Αυγούστου το πρωί, γύρω στα δέκα άτομα της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα.

Οι Ρουβίκωνες, αφού μπήκαν μέσα στην πρεσβεία, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι. Κατόπιν ανέβασαν κείμενο στην αντιεξουσιαστική σελίδα indymedia, εξηγώντας ότι η επίθεση έγινε λόγω θέσπισης δωδεκάωρης ημερήσιας εργασίας, ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας από τη Βουλή της Αυστρίας. Μεταξύ άλλων ανέφεραν τα εξής:

Η Αυστρία ιστορικά αποτελούσε ανέκαθεν έναν από τους πρωταγωνιστές στις ευρωπαϊκές διαμάχες,είτε παλαιότερα ως Αυστροουγγαρία είτε στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ως μία απ ‘τις δυνάμεις του Άξονα. Η ενσωμάτωση της χώρας στις δυνάμεις του τρίτου Ράιχ ήταν μάλλον αναμενόμενη αφού η ιστορία των φασιστικών κομμάτων στη χώρα κρατούσε από παλαιότερα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο αρχιτέκτων του ναζισμού Αδόλφος Χίτλερ είχε καταγωγή από την Αυστρία. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Κάθε λαός που ξεχνάει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει. Έτσι και οι Αυστριακοί επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές να δώσουν το χρίσμα της διακυβέρνησης στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Σεμπάστιαν Κουρτς και στο εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Σχετικά Άρθρα: