X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Επίθεση με βαριοπούλες στην πρεσβεία του Καναδά – Βίντεο

Επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή τα ξημερώματα λίγα λεπτά μετά τις 6:00, περίπου 10 άτομα που ανήκουν στην αντιεξουσιαστική ομάδα του Ρουβίκωνα.

Οι Ρουβίκωνες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους φορώντας κουκούλες και προκάλεσαν υλικές ζημιές, σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία του προθάλαμου του κτιρίου και πετώντας μαύρες και κόκκινες μπογιές.

Στη συνέχεια διέφυγαν, αφήνοντας κατά το γνωστό τους τρόπο, τις βαριοπούλες στο χώρο της επίθεσης. Σημειώνεται, ότι η καναδική πρεσβεία, δεν φυλάσσεται από την αστυνομία, αλλά από ιδιωτική εταιρεία.

Η ομάδα του Ρουβίκωνα, ανέλαβε την ευθύνη μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia.org και ισχυρίζονται ότι η επίθεση στην πρεσβεία έγινε λόγω στήριξης του Καναδά στην εταιρεία Eldorado Gold, η οποία έχει επενδύσει σε μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Χαλκιδική.

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις μέχρι τώρα και ένα άτομο που προσήχθη, αφέθηκε ελεύθερο.

Οι Ρουβίκωνες, αναφέρουν μεταξύ άλλων στο indymedia:

Η εξόρυξη στη Χαλκιδική είναι ένα τεράστιο έργο, σε επίπεδο επενδυτικό, χωροταξικού και κοινωνικού μεγέθους και κέρδους για την εταιρία. Παράλληλα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών και ας μην έχει πάρει τις διαστάσεις που του αναλογούν, όπως το Βατοπέδι, η SIEMENS η τα εξοπλιστικά μολονότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά, ούτε σε ποσά, ούτε σε διαπλοκή πολιτικών, καναλαρχών – εργολάβων, διεθνών επιχειρηματικών κολοσσών.

Σχετικά Άρθρα: