X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Επίθεση στα γραφεία του LEROY MERLIN στην Κηφισίας- Βίντεο

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα, πραγματοποίησαν επίθεση στα κεντρικά γραφεία του LEROY MERLIN στην λεωφόρο Κηφισίας, στις 5.20 σήμερα Κυριακή τα ξημερώματα.

Οι Ρουβίκωνες, έσπασαν τις τζαμαρίες με βαριοπούλες και πέταξαν μπογιές, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση μια εργαζόμενης από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Η επίθεση έγινε λόγω της απόλυσης μίας υπαλλήλου, που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σε κείμενο που έχουν ανεβάσει στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

“Σκλαβοπάζαρο. Αυτό είναι το νέο εργασιακό περιβάλλον. Τα αφεντικά, οι επιχειρηματίες, οι επενδυτές, το κεφάλαιο, οι καπιταλιστές, όπως κι αν θέλει να τους πει κανείς δεν έχει διαφορά, κάνουν ότι γουστάρουν, όποτε γουστάρουν όπως γουστάρουν. Οι εργάτες θα σκύψουν το κεφάλι αλλιώς δεν μπορέσουν να επιζήσουν.

Κάποτε, ανάμεσα σε άλλα δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα, υπήρχε η στοιχειώδης εργασιακή προστασία ατόμων που αρρωσταίνουν.

Σήμερα μια πολυεθνική (και το τονίζουμε, δεν πρόκειται για κάποιο μαύρο αφεντικό που πετάει με τις κλωτσιές ανασφάλιστο εργαζόμενο), τα Leroy Merlin απέλυσαν εργαζόμενη με το που έμαθαν ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν θα επιμείνουμε να περιγράψουμε τι σημαίνει γιαυτή την εργάτρια αυτή η απόλυση. Ούτε καν τι σημαίνει για όλους τους εργαζόμενους μια τέτοια πραγματικότητα. Ο καθένας και η καθεμιά που ζει από τον ιδρώτα του καταλαβαίνει”.

Στην ιστοσελίδα indymedia, ανέβασαν και βίντεο από την επίθεση.

Σχετικά Άρθρα: