X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Επίθεση στην Πρεσβεία του Ιράν – Αντίδραση φρουρού- Βίντεο

Προβληματισμό προκαλεί το βίντεο από την επίθεση της αναχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, που έκαναν επίθεση σήμερα Δευτέρα στις 06:00 τα ξημερώματα, στην πρεσβεία του Ιράν στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο Παλαιό Ψυχικό.

Οι Ρουβίκωνες, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γύρω στους δέκα και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, βρέθηκαν έξω από το κτίριο της πρεσβείας και αφού πέταξαν φέιγ βολάν, μπουκάλια με χρώμα και προκάλεσαν φθορές στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.

Στο βίντεο που ανάρτησαν μαζί με κείμενο στην αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα indymedia, φαίνεται ότι ένας εκ των μελών της ομάδας πλησιάζει το φρουρό που έφερε αυτόματο όπλο και του ζητάει να βγει έξω από το φυλάκιο για να μην τραυματισθεί από τα σπασμένα γυαλιά και ο φρουρός απλώς υπακούει.

Ο φρουρός όπως βλέπουμε στο βίντεο εμφανίζεται να φοράει λευκή μπλούζα και όχι στολή, κλειδώνει την πόρτα του φυλακίου πιθανόν για να προστατεύσει τα προσωπικά του αντικείμενα, ενώ τα μέλη του Ρουβίκωνα αρχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους.

Από την Αστυνομία, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την αντιμετώπιση του φρουρού απέναντι στην ομάδα του Ρουβίκωνα, σχετικά με την επίθεση της αντιεξουσιαστικής ομάδας που σημειώθηκε στην πρεσβεία του Ιράν σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου γύρω στις 6:00 τα ξημερώματα στο Παλαιό Ψυχικό.

Μεταξύ άλλων οι Ρουβίκωνες αναφέρουν στην ανάρτηση τους στην indymedia:

Σήμερα Δευτέρα 17/09/2018 στις 06:00 επιτεθηκαμε με μπογιές στην Πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα και καταστρέψαμε το φυλάκιο του φρουρού που της έχει διαθέσει το ελληνικό κράτος αφού του συστήσαμε να απομακρυνθεί.

Λίγες μέρες πριν το Ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς εκτέλεσε με αργό απαγχονισμό τρεις Κούρδους επαναστάτες συνεχίζοντας μια μακριά γραμμή ωμής καταστολής που ξεκινάει από την Ισλαμική πειρατεία στην κοινωνική επανάσταση του Ιραν το 1979 και φτάνει στο σήμερα μετρώντας δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες εκτελεσμένους, κατά κύριο λόγο αριστερούς και κομμουνιστές.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα σήμερα, στην πρεσβεία του Ιράν.

Σχετικά Άρθρα: