X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Για δεύτερη φορά χτύπησε σήμερα η αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα και στόχος τους ήταν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Γύρω στα 15 άτομα εισέβαλαν περίπου στις 2 το μεσημέρι στο κτίριο φορώντας κουκούλες και πέταξαν τρικάκια σε όλους τους ορόφους.

Σημειώνεται, ότι αυτή είναι η δεύτερη ενέργεια την αντιεξουσιαστικής ομάδας Ρουβίκωνες για σήμερα, μετά την παρέμβαση που έκαναν το πρωί στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Ανέβηκαν στον έβδομο όροφο του κτιρίου, άπλωσαν πανό και πέταξαν στην είσοδο τρικάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές υπόπτων.

Οι Ρουβίκωνες, έκαναν ανάρτηση στην ιστοσελίδα indymedia και μεταξύ άλλων ανέφεραν τα εξής:

Με την σημερινή μας παρέμβαση στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης θέλουμε να δηλώσουμε ότι ανοίγουμε έναν κύκλο ενάντια σε όσους μιλούν για “βιώσιμη ανάπτυξη” και “αλληλέγγυα οικονομία” από τη μια και κλείνουν το μάτι στα αρπακτικά του κεφαλαίου από την άλλη.

Στις 6/3/2018 δόθηκε και επίσημα η έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε για τα επόμενα πέντε χρόνια να κυκλοφορεί νόμιμα το προϊόν ROUNDUP FLEX της εταιρείας Μονσάντο, που εμπεριέχει την δραστική ουσία glyphosate. Ανεξάρτητα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που έλεγξαν την αίτηση και γνωμοδοτήσαν ώστε να δοθεί η άδεια για την ελληνική επικράτεια, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη είναι μια κατ’ εξοχήν πολιτική απόφαση καθώς το σκεύασμα roundup και η εταιρία Μονσάντο που το παράγει, κάθε άλλο παρά τυχαίοι είναι. Η Μονσάντο είναι ένας αμερικάνικος κολοσσός με ηγετική θέση μεταξύ των εταιριών βιοτεχνολογίας και πρωτοπόρα στην παρασκευή και διάθεση γενετικά τροποποιημένων σπόρων ανά τον κόσμο για διάφορες καλλιέργειες όπως σόγια, καλαμπόκι, ρύζι και σιτηρά.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΕΙΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ROUNDUP

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Μέλος της αναρχικής ομοσπονδίας

Σχετικά Άρθρα: