X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρωσία: Απέλαση Ελλήνων διπλωματών – Τα αντίμετρα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι επιδόθηκε νότα στον πρέσβη της Ελλάδας Αντρέα Φρυγάνα, με την οποία ενημερώνεται για τα ρωσικά αντίμετρα ως απάντηση στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Η ένταση στις ελληνορωσικές σχέσεις κλιμακώνεται, καθώς η Μόσχα προχώρησε σε ενέργεια, την οποία χαρακτηρίζεται ελληνικές διπλωματικές πηγές την χαρακτηρίζουν ως “ασύμμετρη”.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, o κ. Φρυγανάς εκλήθη επίσης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας προς την Μόσχα», κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας hellasjournal, ανακοινώθηκε στον Έλληνα πρέσβη από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, η απόφαση να επελαθεί ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών, ενώ απαγορεύθηκε η είσοδος στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή διπλωματικού γραφείου του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Στις 6 Αυγούστου, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία Ανδρέας Φρυγανάς εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όπου ενημερώθηκε για τα αντίποινα της ρωσικής πλευράς ως απάντηση στις μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας προς Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες τον Ιούλιο».




Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 6 Αυγούστου 2018 20:51

Σχετικά Άρθρα: