X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ρωσία: Απογοητευμένος ο πρέσβης στην Αθήνα για τις απελάσεις

Ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ, χαρακτήρισε απογοητευτική την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες, κάνοντας ακόμη ένα βήμα στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Μιλώντας την Πέμπτη στο Sputnik, ο κ. Μάσλοβ τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, μέχρι πριν τις απελάσεις, διένυαν μία περίοδο πρωτοφανούς ακμής.

Ο ρώσος πρέσβυς, υποστήριξε ότι «Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις», αναφερόμενος στον πλούσιο πολιτικό διάλογο στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο, το Αφιερωματικό έτος Ρωσία – Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

Χαρακτήρισε την δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα σωστή και ισορροπημένη, ενώ την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υπερβολική και συμπλήρωσε ότι «κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας»

Σχετικά Άρθρα: