X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σάββας Ξηρός: Ζητεί αποφυλάκιση σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Ο Σάββας Ξηρός, που είναι καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση της 17 Νοέμβρη, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης και επικαλείται προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του Ξηρού, Άννυ Παπαρούσου, ο 55χρονος βαρυποινίτης έχει αναπηρία 98%, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που αναφέρει πως ισχύει εφ’ όρου ζωής. Μάλιστα, η δικηγόρος του υποστηρίζει, πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Ο Ξηρός, επικαλείται για την αποφυλάκισή του το άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, το οποίο επικαλέστηκε και ο Αριστείδης Φλώρος που είχε καταδικασθεί τον Φεβρουάριο του 2017 σε κάθειρξη 21 ετών για εμπλοκή στην υπόθεση της Energa – Hellas Power, προσκομίζοντας πλαστά πιστοποιητικά, όπως και άλλοι κρατούμενοι για τους οποίους γίνεται έλεγχος των προϋποθέσεων αποφυλάκισης από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σάββας Ξηρός αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας εξαιτίας έκρηξης του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια του στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2002 και αυτό ήταν το γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του και υπήρξε η θρυαλλίδα για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 19 Νοεμβρίου 2018 03:19

Σχετικά Άρθρα: