X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Σαλβίνι: «Αριβεντέρτσι Άνγκελα Μέρκελ, η αλλαγή νίκησε η ΕΕ ηττήθηκε»

«Στη Βαυαρία, η αλλαγή νίκησε και η Ευρωπαϊκή Ένωση ηττήθηκε» δήλωσε ο ακροδεξιός λαϊκιστής υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στη Βαυαρία την Κυριακή στέλνει το μήνυμα πως το «παλιό σύστημα» εξοστρακίζεται.

Κατά τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκα, το εκλογικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί μια «ιστορική ήττα για τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλιστές, ενώ για πρώτη φορά οι φίλοι της AfD εισέρχονται στο κρατιδιακό κοινοβούλιο», σχολίσε ο Σαλβίνι, αναφερόμενος κατά σειρά στην Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU, το αδελφό κόμμα της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών [CDU] της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ), το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) και το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Αναφερόμενος στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην ηγέτη του SPD Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Ματέο Σαλβίνι έστειλε το χαρακτηριστικό μήνυμα «Αριβεντέρτσι Μέρκελ, Σουλτς και Γιούνκερ».

«Είναι καλό το ότι οι Πράσινοι πήραν σχεδόν διπλάσιες ψήφους από τους ακροδεξιούς εθνικιστές», σημείωσε ο πρώην ηγέτης του PD και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι. «Αυτό στέλνει ένα μήνυμα και σε εμάς».

Οι Πράσινοι συγκέντρωσαν σχεδόν το 20% των ψήφων στη Βαυαρία, όπου αναδείχθηκαν δεύτερο κόμμα σε μεγάλη απόσταση από την AfD.

Το PD κατέγραψε ιστορικό χαμηλό στις φετινές εκλογές στην Ιταλία και συγκεντρώνει το τρέχον διάστημα μόλις το 17% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, κατά δημοσκοπήσεις. Η ακροδεξιά Λέγκα, που συγκυβερνά με το λαϊκιστικό Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) από τον Ιούνιο, συγκεντρώνει περί το 33%.

Σχετικά Άρθρα: