X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σεισμός: 5,1 Ρίχτερ σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα στις 10:12 πμ. σήμερα

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση η οποία σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 5,1 Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή, στις 10.12 το πρωί 34 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά των Τρικάλων. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αλλά και την Κέρκυρα.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «το επίκεντρο του σεισμού είναι νότια της Δρακότρυπας, στα σύνορα Τρικάλων – Καρδίτσας και πως πρόκειται για μια ορεινή περιοχή που δεν καταγράφει σεισμούς», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές από το σεισμό. Ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων, δήλωσε στο σταθμό ότι ο σεισμός διήρκεσε, αρκετά, έξι με επτά δευτερόλεπτα, αλλά υπάρχει ψυχραιμία και ο δήμος έχει ήδη κινητοποιηθεί.

Πληροφορίες από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, αναφέρουν ότο ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 χλμ., εστιακό βάθος 80 χλμ. και το επίκεντρό του ήταν 30 χλμ. νοτιοδυτικά των Τρικάλων και 14 χλμ. νοτιοδυτικά του χωριού Μουζάκι Καρδίτσας.



Σχετικά Άρθρα: