X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Σκόπια: Δημοσκόπηση δείχνει ότι 40,9% λέει «ναι» στη Συμφωνία Πρεσπών

Νέα δημοσκόπηση που έγινε στην πΓΔΜ με αφορμή το δημοψήφισμα στο τέλος Σεπτεμβρίου, έδειξε ότι το «Ναι» υπερτερεί στη συμφωνία των Πρεσπών και το 40,0% των ατόμων που ρωτήθηκαν, δηλώνει ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία.

Η νέα έρευνα, διεξήχθη για λογαριασμό του TV Telma. Το 8,6% των ερωτηθέντων σκοπιανών, δήλωσαν «όχι» σχετικά με το δημοψήφισμα και η ερώτηση ήταν «είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη Δημοκρατία της «Μακεδονίας» και την Ελλάδα;». το 2% δεν απάντησε, ενώ το 6,3% δήλωσε αναποφάσιστο. Επίσης το 42,2% ήταν στην κατηγορία δεν ξέρω, δεν απαντώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο ΜΙΑ, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες στην νέα δημοσκόπηση, δηλαδή το 57,8%, δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το 28,8% απάντησαν ότι δεν θα το κάνουν. Το 11,2% δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα εξασκήσει αυτό το δικαίωμά του, ενώ το 2,2% αρνήθηκε να απαντήσει.

Σημειώνεται, ότι ο Ζόραν Ζάεφ, προσπαθεί όλο και περισσότερο να περάσει τη συμφωνία και στις δηλώσεις του κάνει λόγο απλά για «Μακεδονία», χωρίς να αναφέρει το «Βόρεια Μακεδονία».

Σχετικά Άρθρα: