X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες για τους βανδαλισμούς στα μουσεία

«Η Αγία Γραφή λέει ότι το λάδι και το μύρο είναι θαυματουργά, γιαυτό πρέπει να λαδώνουμε τις εικόνες για να γίνονται θαύματα», δήλωσαν στους αστυνομικούς οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν στο στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο κτίριο της Παλιάς Βουλής.

Πρόκειται για δύο Ρομά βουλγαρικής καταγωγής, μία 48χρονη και μία 50χρονη, που σχεδίαζαν νέους βανδαλισμούς στο Μουσείο στην Παλιά Βουλή. Ο τρόπος που κινούντο στο μουσείο, κίνησε την προσοχή του φύλακα που τις αναγνώρισε χάρη στις φωτογραφίες τους και το βίντεο που είχαν καταγράψει από Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας όπου έριχναν όπου περνούσαν λάδι και παραφίνη και από το βίντεο του Μουσείου Μπενάκη, όταν έριχναν λιπαρή και άοσμη ουσία σε διάφορα σημεία.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου, κάλεσαν την αστυνομία αφού απέκλεισαν τις εισόδους του κτιρίου και μετά από έλεγχο που τους έκαναν, βρήκαν επάνω τους και στις τσάντες τους μπουκάλια με λάδι. Οι δύο αλλοδαπές, πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω, την ώρα που είχαν πλησιάσει ένα από τα εκθέματα του μουσείου, κρατώντας μπουκάλι με λάδι που χάρη στον φύλακα που τις εντόπισε, δεν πρόλαβαν να το χρησιμοποιήσουν.

Μετά τη σύλληψη τους, μεταφέρθηκαν στην υποδιεύθυνση της Ασφάλειας στην Κυψέλη.

Σχετικά Άρθρα: